Historie fredag: ….mitt minne…. Per Flygind – A-lagsdebut 1963: – Elverum

Historie fredag: ….mitt minne…. Per Flygind – A-lagsdebut 1963:

– Et håndballminne jeg alltid vil huske er fra 1967, da Elverum skulle spille treningskamp mot gamle Sovjets landslag i Elverumshallen. Dette var i forbindelse med Sovjets forberedelser til VM, som skulle arrangeres i Sverige samme år. Sovjet stilte med sitt beste mannskap. Det jeg husker aller best er da vi løp inn på banen i en helt fullpakket hall med over 2000 tilskuere. Folk satt til og med på gulvet innenfor sperreveggene foran tribunen, og det var også helt knadd med folk på galleriet. Jeg følte det som om publikum skulle velte over oss og jeg tenkte: Er det plass nok til å spille håndball her? Dette var en utrolig stor og spesiell opplevelse for en ung og uerfaren håndballmålvakt!

Vi lar dette minnet sige inn og vi håper også på «stinn brakke» til helga mens vi koster på oss fortsatt å suge litt på «Haslum-karamellen» fram til sesongens nest siste seriekamp mot Lillestrøm i Terningen Arena. Da skal Elverums håndballgutter få utdelt sine gullmedaljer for sitt seriemesterskap i Grundig Ligaen for 2017. Møt opp folkens på søndag og la gutta få den hyllesten de fortjener!

God håndballhelg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg