Seier mot hardtkjempende Lillestrøm. – Elverum

Seier mot hardtkjempende Lillestrøm.

Elverum-Lillestrøm 30-22

Endelig var det for medaljeutdeling for Elverum i Terningen Arena, men først ventet en tøff oppgave mot et heltent Lillestrøm.

Kampen startet relativt oppskriftsmessig for vertene fra Elverum, men et godt forsvarsspill og en god Bakken Øien bakerst gikk de raskt opp i en ledelse på 4-1, og hele Terningen forventet en enveiskjøring fra de svarte og hvite. Men Lillestrøm og spesielt Trym Bilow-Olsen visste at de måtte kjempe med nebb og klør for a ta poeng. Det tok ikke lang tid før gjestene var oppe i ryggen på vertene.

Utover i den første omgang var det jevnt mellom lagene. Michael Apelgren rullerte veldig på mannskapet og Lillestrøm var virkelig på hugget. Etter 24 minutter tok de for første gang ledelsen i kampen med sitt 10 mål. Like etter økte de til 12-10 mot et Elverum som ikke var til å kjenne igjen etter den gode starten. Heldigvis satte Didrik Linderud inn en redusering til 11-12 med bare to minutter igjen av den første omgangen.

Inn mot pause tok Lillestrøm grepet om kampen. Heldigivs for Elverum reddet Morten Nergaard forsøket fra Bilow Olsen i siste sekund, og Elverum gikk til pause med kun ett mål å ta igjen. Stillingen var 12-13

Pausepraten til Michael Apelgren gjorde underverker denne kvelden. Fra å ligge under med ett mål, gikk Elverum opp i en ledelse 23-13. Lillestrøm klarte ikke å overliste en god Morten Nergaard og en god Bakken Øien før det hadde gått hele 17 minutter av den 2 omgangen. Da hadde Elverum på mange måter avgjort kampen til sin fordel. Et Lillestrøm-lag som spilte en fin håndball med god selvtillit var ikke å kjenne igjen i den 2.omgangen.

Lekne Elverumsinger lagde mål på mål og publikum skjønte at seieren var sikret med 10 minutter igjen å spille. Josef Pujol vartet opp med en utsøkt trick i det han førte hjemmelaget opp i en 25-15 ledelse.

Kampens siste minutter ble en ren transportetappe og Elverumsspillerne var nok klare for å motta medaljen som beviser at de har vært sesongens beste lag i Grundigligaen.

Elverum vant tilslutt 30-22 etter at Aleksander Børresen fikk æren av å sette inn den siste etter en god pasning fra André Lindboe. Alt i alt en god kamp som Elverum vinner etter en 2.omgang der Kristian Bliznac, Erik Toft, Petter Øverby og Tine Poklar får det rødt kort. Alt i en kamp som er alt annet enn stygg.

Nå venter Halden på bortebane for Elverum i sesongens siste seriekamp.