Sesongens siste kamp i grundigligaen – Elverum
Josef Pujol er med mot Halden

Sesongens siste kamp i grundigligaen

Elverum reiser til Halden for å ta poeng.

r en annerledes start på uka enn vanlig, så er det en gjeng som er fryktelig gira på seier mot Halden på onsdag. Haldenserne spiler for å unngå kvalik og de skal forsøke å komme seg til sluttspillet, der de åtte beste får plass. Ned til Lillestrøm og kvalik er det kun to poeng, det vil si at med poeng i denne kampen er de sikra plassen i GRUNDIGligaen. Med seier mot Elverum vil de gå forbi DHK, om DHK ikke vinner mot Falk Horten. Vinner Lillestrøm mot Bækkelaget, og Halden taper mot Elverum er det haldenserne som må ut i kvalik.

 

Halden har noen spillere ute med skade i dette oppgjøret. Keeper Hreidar Gudmundsson er fortsatt skadet, inn har Bjørn Olav Raasok kommet. Han ble hentet fra Trøgstad i 3.divisjon i januar. Raasok er tidligere u-landslagskeeper og elite målvakt(Follo). Simen Holm, Haldens gode høyreback har akkurat kommet tilbake fra skade og nok helt sikkert gira på å forlenge karrieren så lenge som mulig. Holm har uttalt at han er ferdig med topphåndball etter denne sesongen.

 

Halden har også en fryktet hjemmebane der Elverum har gått på noe smeller tidligere. Alle husker det sure cuptapet i forrige sesong, der Elverum kom rett fra Champions League. Laget trenes av dyktige Jonas Wille, som er en taktisk luring. Han har mange gode spillere som er gode nok til å holde laget i den øverste ligaen. Deres viktigste og beste spiller er den anvendelige bakspilleren Viktor Skillhammer. Svensken som tidligere spilte i Runar har gjort hele 114 mål i årets sesong. Med det ligger han nr tre på toppscorerlista i ligaen.

 

Utenom dette har Halden gode spillere i Willam Nygaard-Nilsen, Mathias Damgaard og Kristian Stranden. Alle tre gjør en del mål og er gode spillere i norsk standard. Spesielt Nygaard-Nilsen er spennende med sin ekstreme ferdighet i kontraspillet.

 

For Elverums del så mangler vi som kjent fire spillere i denne kampen. Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar er ute med suspensjon, og spiller derfor ikke morgendagens kamp. For Apelgren og Hamar betyr det at en skadefri Håkon Ekren får sjansen til å spille seg inn formen til sluttspillet etter å ha vært ute i en periode.

 

Det er også store muligheter for at Torbjørn Eide og u-landslagsspilleren Jørgen Jansrud får prøve seg på venstrebacken i kampen mot Halden. Begge to er gode bakover i banen og har potensial til å gjøre mange mål fremover. På linja spiller Elverum med Aleksander Børresen, som i hele høst spilte uten både Øverby og Bliznac ved sin side, uten at det var et problem for den høye strekspilleren.

 

Utenom de nevnte spillerne er Nergaard, Mehl og Ivanscik tilbake igjen etter å ha hvilt mot Lillestrøm sist. Etter gode prestasjoner av Didrik Linderud, Jonas Burud og ikke minst Vegard Bakken Øien, må de rutinerte spillerne på Elverum opp i ringa om de skal inn i sjueren før sluttspillet starter.

Torbjørn Eide får sjansen på onsdag

 

Apelgren har også uttalt at det Elverum er mer motivert enn noen gang til å spille denne kampen mot Halden. Det blir en spennende kamp som har avkast 18:00 på onsdag. Kampen kan ses på ostlendingen.no

 

HEIA ELVERUM