Elverum holdt hodet kaldt og sikret komfortabel seier i Halden – Elverum

Elverum holdt hodet kaldt og sikret komfortabel seier i Halden

Målbesivst Elverum, sikret seieren i Remmenhallen.

Det kokte i forkant av Elverums kamp mot Halden på bortebane, med 4 viktige spillere ute med suspensjon, var det i mange medier spådd at Elverum skulle slite mot Halden i siste serierunde. Det skulle vise seg å være skremselspropaganda, Elverum kom til Halden for å vise at lagets bredde kunne hamle opp med hvem som helst i hvilken som helst kamp.

Elverum satte det første målet i kampen, men det var Halden som tok føringen et par angrep senere, og holdt en etmålsledelse fram til stillingen 5-5, da hadde Elverum fått satt spillet og etter drøye 9 minutter tok Elverum tilbake ledelsen ved André Lindboe. Det medførste 5 minutters måltørke for Halden, som måtte se Elverum øke til 10-5 før Halden kunne sette sitt 6.mål.
Elverum holder en 4-5 måls ledelse omgangen ut, anført av playmakerne Josef Pujol og Håkon Ekren, som endelig var tilbake i Elverumstroppen etter et skadeopphold. Det betyr at Elverum kan spaserer i garderoben på stillingen 11-15.

Vel ut i 2.omgang fortsetter Elverum å vise styrke mot Halden. Både Nikolaj Mehl og Aleksander Børresen, melder seg på i denne omgangen. Ekren og Pujol fortsetter å mate på mot Raasok i Halden-målet. Lindboe er også i dyktig driv, og er hele veien med på å holde Elverums ledelse ned til Halden.

Elverum er oppe i en 7 måls ledelse på stillingen 17-25 etter scoring fra Pujol, og holder en god avstand ned til Halden med 5-6 mål frem til det gjenstår drøye 10 minutter av kampen. Da våkner Halden-spiller Skillhammer, som har vært relativt fraværende i kampen, mye grunnet frimerke fra Elverum, men det som ser ut til å være en Skillehammer med mye energi, blir fort parkert av et effektivt Elverumsforsvar. Haldens kjemper i denne kampen er Henriksen og Nilsen-Nygaard som setter heholdsvis 7 og 6 mål. 7 mål på Henriksen kunne vært mer, men Elverums sisteskanse Morten Nergaard ville det annerledes og stoppet halvparten av de 14 skuddene fra nevnte Henriksen.

Halden forsøker å komme tilbake i kampen med 10 minutter igjen, men til tross for at de klarer å ta reduserer Elverums ledelse til 4 mål på stillingen 26-30 etter scoring fra Skillhammer, makter ikke Halden å få et grep om Elverum i denne kampen. Elverum kan dermed komfortabelt sette punktum med straffescoring fra Tamas Ivancsik og kampen ender 26-32 i Remmenhallen.
Svært gledelig er det å se at Håkon Ekren for alvor er tilbake inn mot sluttspillet med sine 8 mål i kveldens kamp, mens også Josef Pujol viser styrke med sine 7 scoringer på 7 forsøk.

Det betyr at Elverum ender serien 2016/2017 som seriemestere med 40 poeng. 3 poeng foran sin tidligere poengrekord på 37.
Elverum kan se tilbake på en rekordsesong og kan nå styre alt fokus inn mot Sluttspillet som venter om en uke. Der Elverum både har fordelen av å velge lag først, samt hjemmebanefordelen.

Halden på sin side, slipper med skrekken og til tross for tap mot Elverum, klarer ikke Lillestrøm å utnytte muligheten. Dermed blir det fortsatt GRUNDIGligaspill for Halden neste sesong, og vi gleder oss til å ta turen til Remmenhallen igjen.

Målscorerer

Elverum: Håkon Ekren (8), Josef Pujol (7), André Lindboe (7), Nikolaj Mehl (3), Aleksander Børresen (3), Tamas Ivancsik (3), Torbjørn F.Eide (1).
Halden: Henriksen (7), Nilsen-Nygaard (6), Gjestrud (3), Skillhammer (3), Setterblom (2), Aulen (1), Damhaug (1), Solstad (1).

Utvisninger: Elverum 4x2minutter, Halden 3x2minutter
Banens Beste: William N. Nilsen-Nygaard (HTH) og Håkon Bratvold Ekren (EHH)