Historie fredag: …..mitt minne…Jan Økseter, A-lagsdebut 1963: – Elverum

Historie fredag: …..mitt minne…Jan Økseter, A-lagsdebut 1963:

Ny historie, hver fredag!

– Det var en NM-kamp tidlig på våren, trolig i 1960, før «Asfalten» fikk asfalt. Svein Slettan og jeg plasserte oss bak det søndre målet slik at vi kunne hjelpe til med å hente baller som havnet ute på Restvoldjordet. Noen ganger havnet til og med ballen i Glomma! Og det var det som skjedde denne dagen: Ballen forsvant ned elveskråningen , og vi løp etter for å få fatt i den. Men det var ikke lett. Glomma gikk flomdiger, og sjøl om vi fant noen raier og prøvde å fiske ballen inn igjen, havnet den lenger og lenger ut i elva. Da var det slutt på min interesse for ballen, men Svein ville ikke gi seg. Han kledde seg naken og kastet seg uti den iskalde og flomstore elva, svømte 10-15 meter utover og kom tilbake med håndballen slik at kampen kunne fortsette!

Respekt, Svein Slettan…respekt! Men det er greit at det ble innendørshaller etter hvert!

Vi gleder oss selvsagt over søndagens seier over Lillestrøm og med etterfølgende utdeling av GULL-medaljene etter seriemesterskapet for 2017. Norges håndballforbunds president Kåre Geir Lio sto for utdelingen til stor jubel fra de frammøtte.

Men den store snakkisen etter kampen, var Elverums taktiske utspill om bevisst å pådra seg 4 røde kort på 4 utvalgte spillere. Disse må da stå over siste seriekampen mot Halden for å «kvitte seg med» de røde kortene inn i sluttspillet. Lovlig, men det etiske ved dette kan sikkert diskuteres og det vil det garantert bli framover!

Vi ser helgen lyst i møte, forhåpentligvis uten flytende baller på Glomma, og uten røde kort!

GOD HELG!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg