Nr.6 Bodø – alt du trenger å vite inn mot sluttspillet! – Elverum

Nr.6 Bodø – alt du trenger å vite inn mot sluttspillet!

Vi fortsetter å telle ned til sluttspillet!

1.Elverum
2.Bækkelaget
3.Haslum
4.ØIF Arendal
5.FyllingenBergen
6.Bodø
7.Kolstad
8.Drammen

Nedtellingen mot sluttspillet fortsetter og nå er det Bodø som står for tur!

Bodø fikk en relativt god innledning på sesongen 2016/2017, først spilte de uavgjort mot FyllingenBergen, og seiret mot Lillestrøm, deretter kom tap mot Bækkelaget, Kolstad og Elverum,  før Haslum, Halden, ØIF Arendal, Falk Horten og St.Hallvard fikk bank i første del av sesongen. Seire mot lag som Haslum og ØIF Arendal står nok sterkt i Nord, til tross for at Haslum slo tilbake i returoppgjøret, klarte Bodø å også å stjele poeng fra ØIF Arendal i kamp nr 2, som endte uavgjort. 3 av 4 poeng mot ØIF Arendal må kunne sies å være vel så godkjent, og et bevis på at Bodø kan bli et farlig lag i sluttspillet.

Bodø er nok ikke fornøyde med 6.plass i serien, men en del skader oppgjennom sesongen til tross har de vist at de kan vinne mot de fleste på gode dager. 11 seiere, 3 uvagjort og 8 tap, resulterer i 25 poeng, det var altså ikke mer enn 3 poeng som skilte opp til ØIF Arendal på 4.plassen, og Bodø kunne hatt en hjemmebanefordel.

Bodøs tabbelplasseringer siste årene:
2013/2014: 5 plass
2014/2015: 2.plass
2015/2016: 8.plass

Vi minner om at Bodø spilte sluttspillfinale mot Elverum i 2014/2015 sesongen, mens de forrige sesong holdt nesten klarte å sikre en tredje kamp i kvartfinale-oppgjøret mot nettopp Elverum, men måtte se seg slått etter en høydramatisk kamp 2, som ikke var over før etter ekstraomganger.

Det er Alexander Ørjevik Westby som har vært Bodøs målmaskin denne sesongen, med sine 117 scoringer, 97 spillermål og 20 straffemål, en dyktig spiller som kan gjøre dagen sur for enhver målvakt i GRUNDIGligaen. Henrik Bielenberg følger med 98 scoringer, mens Endre Langaas kan kvittere med 78 mål denne sesongen. En annen farlig Bodø-spiller er Binai Aziz, som til tross for at han kun har spilt 16 av 22 kamper har meldt seg på med 76 scoringer. Aziz er rutinert og erfaren, en viktig brikke i Bodø-laget, som nok har vært dypt savnet når han ikke har vært på banen denne sesongen. Ørjevik Westby og Bielenberg har likevel vært spillere som har stått opp og sikret poeng for laget fra nord denne sesongen. Vi må heller ikke avskrive den dyktige Bodø-målvakten Joachim Søholm Christiansen, en viktig grunn til at Bodø har hengt med godt de siste sesongene.
Det er kun 3 lag som har sluppet inn færre mål enn Bodø (591) denne sesongen, Elverum (542), ØIF Arendal (562) og Drammen (585), det er nok også godt hjulpet av et godt forsvar som vet å hjelpe sin bakerste mann.

Bodø møter nå Bækkelaget i kvartfinalen, det kan bli et spennende oppgjør mellom to dyktige lag. Bækkelaget har vist at de er i ferd med å bli et topplag. Lagenes to møter denne sesongen har endt ganske så likt. Bækkelaget vant 33-28 hjemme, mens det var Bodø som seiret 31-25 når lagene møttes i nord. Det er med andre ord, duket for en jevn battalje mellom to lag som hater å tape, og som vil gjøre sitt for å ta seg videre i sluttspillet.
Første kvartfinale i sluttspillet spilles 29.mars i Oppsal Arena. Her kommer det til å bli et forrykende show mellom to dyktige lag!