Nr.4 ØIF Arendal – alt du trenger å vite inn mot sluttspillet! – Elverum

Nr.4 ØIF Arendal – alt du trenger å vite inn mot sluttspillet!

Vi fortsetter å telle ned til sluttspillet!

1.Elverum
2.Bækkelaget
3.Haslum
4.ØIF Arendal
5.FyllingenBergen
6.Bodø
7.Kolstad
8.Drammen

Vi fortsetter nedtellingen til sluttspillet, og har nå kommet til 4.plassen som er kapret av ØIF Arendal!

ØIF Arendal startet sesongen godt, knepent tap mot Elverum, men gikk også på en smell mot FyllingenBergen på bortebane i 5.runde. Et realt 38-30 tap mot Bækkelaget i runde 7. Mest overraskende er kanskje 10 måls-tapet mot Bodø i runde 9. og på den andre siden 14 måls seieren 44-30 på bortebane mot Haslum i runde 11.
Sørlendingene hadde et godt tak på Haslum i første møte i serien, det hadde snudd for alvor når lagene møttes til serieavslutning i siste runde. Da var det Haslum som slo Arendal 25-18 i Sør Amfi.
Mot de 3 beste lagene i ligaen (Elverum, Bækkelaget, Haslum) står Arendal med 4 av 12 poeng. Arendal så lenge ut til å kjempe om sølvplass, men sviktet når det gjaldt og måtte ta til takk med 4.plass etter at også Haslum meldte seg på i medaljekampen.

ØIF Arendal har de siste par sesongene vist styrke og etablert seg i toppen av norsk topphåndball, til tross for at de ikke har klart å lykkes i sluttspillet, så langt. Sørlendingenes 4.plass på tabellen er nok ikke noe Marinko Kurtovic er fornøyd med, og vi kan nok vente oss et toppmotivert Arendal når sluttspillet kastes igang, å bli passert av Haslum i serieinnspurten, har nok fått flere elleville Arendal-supportere til å rive seg i håret. ØIF Arendal avsluttet sesongen med 28 poeng, etter 14 seiere, 2 uavgjorte og 6 tap. De starter sesongen med 2 minuspoeng, men selv disse poengene hadde ikke hjulpet mot Haslum som endte 3 poeng foran. 4.plass til tross, etter en sesong hvor alle slår alle, er det kanskje ikke så galt likevel.

ØIF Arendals tabbelplasseringer siste årene:
2013/2014: 9.plass
2014/2015: 1.plass
2015/2016: 1.plass

Fjorårets sluttspill gikk ikke all verden for Arendal, de ble slått ut allerede i kvartfinalen, tross sin hjemmebanefordel.
Kvartfinaleserien trengte 3 kamper for å avgjøres. Det var Bækkelaget som tok første stikk, deretter sikret Arendal en tredje kamp med seier i kamp 2, men et sterkt Bækkelaget var igjen på plass på sørlandet i kamp 3 og sikret seier, og en tidligere sommerferie enn forventet for Arendal som hadde mål om finale.

Det har vært flere viktige spillere for Arendal de siste sesongene, men denne sesongen er det Lars Jacobsen som har satt flest mål for sørlendingene med sine 98 scoringer, 76 av dem er spillermål mens 22 er satt inn på straffe, mest imponerende er at Jacobsen kun har spilt 14 kamper av sesongens 22. Det betyr at han står med et snitt på 7 mål per kamp, det er ikke annet enn verdt og merke seg.
På neste plass på toppscorerlista finner vi den målvante Eirik Heia Pedersen med 92 scoringer, mens Josis Vidovic følger med 82 scoringer i 2016/2017 sesongen.
Andre viktige spillere i Arendal troppen er spillere som Per Kenny Ekman, som ikke har vært nevneverdig på scoringslista denne sesongen, men som vet å stille opp bakover, en dyktig spiller som vinner mange dueller.Vi kommer ikke utenom og nevne Sondre Paulsen og Sindre Aho heller, som begge har vært med å sette sitt preg på Arendal. Strekspiller Laurits Mo Rannekleiv er også en dyktig spiller som ikke scorer så mye selv, men er en gigant inne på linja og skaper mye rom for Arendal-laget. Cesar Augusto Oliviera Almeida i Arendal-målet har heller ikke gjort seg bort denne sesongen.

Arendal står med kun 562 innslupne mål denne sesongen, noe som viser hvilken styrke det er deffensivt hos sørlendingene. Kun Elverum med 542 innslupne er bedre deffensivt.
Fremover har Arendal hatt 640 nettkjenninger, det er topp 5 i ligaen.

ØIF Arendal skal ut i kvartfinale mot FyllingenBergen. Det venter et spennende oppgjør mellom lagene, som sesongen oppsummert står veldig likt. Det skiller 2 poeng på tabellen, Fyllingen slo Arendal 32-28 på hjemmebane, mens Arendal vant 36-29 i Sør Amfi.
Statistikken viser at Arendal har slupet inn 562 mål, mens Fyllingen står med 602 baklengs. Fremover har det gått bedre for Fyllingen med 666 målscoringer mot Arendals 640. Her er det vanskelig å skille lagene nevneverdig, det er god grunn til å følge dette oppgjøret når sluttspillet kastes igang til uka.
Første kvartfinale i sluttspillet spilles 29.mars i Sparebanken Sør Amfi. Det kommer garantert til å bli målrikt, men hvem kan ta seg til semifinalen?