Nr.5 FyllingenBergen – alt du trenger å vite inn mot sluttspillet! – Elverum

Nr.5 FyllingenBergen – alt du trenger å vite inn mot sluttspillet!

Vi fortsetter å telle ned til sluttspillet 2016/2017

1.Elverum
2.Bækkelaget
3.Haslum
4.ØIF Arendal
5.FyllingenBergen
6.Bodø
7.Kolstad
8.Drammen

Nedtellingen mot sluttspillet fortsetter og nå er det FyllingenBergen som står for tur!

FyllingenBergen startet sesongen med uavgjort mot Bodø, etterfulgt av tap mot Drammen, før de tok en sterk 36-29 seier mot Haslum i 3.runde. Deretter ble det tap for Halden, før ogå ØIF Arendal måtte se seg slått av Bergenserne. Både Haslum og ØIF Arendal ble for sterke i returoppgjøret, men etter tap mot Bækkelaget i første del av sesongen, ble det seier for Fyllingen når de gjestet Oppsal Arena og vant 35-30. FyllingenBergen har denne sesongen vist at de dermed kan slå så godt som alle, til tross for at Elverum har vært hakket for vasse i begge seriemøtene denne sesongen. Mot topp fire (ØIF Arendal,Haslum; Bækkelaget og Elverum), har Fyllingen sikret 6 av 16 poeng,

FyllingenBergen har gjort det til vane å sette sitt preg på GRUNDIGligaen, og har ikke gjort seg bort denne sesongen heller. 5.plass på tabellen er kun 2 poeng bak 4.plassen, som ville sikret hjemmebanefordel for Bergenserne. 26 poeng er fasiten for denne sesongen, med 12 seiere, 2 uavgjorte og 8 tap. Fyllingen ville nok gjerne slått bedre til denne sesongen, men alt i alt kan de være fornøyde med 5.plass.

FyllingenBergens tabbelplasseringer siste årene:
2013/2014: 4.plass
2014/2015: 5.plass
2015/2016: 4.plass

Vi kan minne om at fjorårets sluttspill ikke ble noen høydare for Fyllingen, som tapte knepent 26-25 borte  og 28-29 hjemme, når de møtte Halden i kvartfinalen. Det hjalp altså ikke FyllingenBergen å komme til sluttspillet med hjemmebanefordel forrige sesong.

For FyllingenBergen er det Julius Lindskog-Andersson som troner øverst på toppscorerlisten med 140 scoringer denne sesongen, 78 av dem er spillermål, mens hele 62 scoringer har kommet fra straffemerket. Forøvrig Fyllingens scoret 68 straffemål dennes sesongen. Det er altså en dyktig straffeskytter lagene møter i Lindskog- Andersson.
Nedover på lista følger Marius Galta Ferkingstad med 76 scoringer og Iben Hvidsten med 75 nettkjenninger i sesongens seriespill. Mario Matic kom til FyllingenBergen foran denne sesongen og har allerede vist seg å være verdt signeringen med sine 73 scoringer er han på 4.plass på Fyllingens toppscorerliste.
Fyllingen består generelt av et dyktig lag, med Kristijan Jurisic i mål har de en styrke i en keeper som tenker offensivt, like mye som deffensivt. Det er også grunn til å være på vakt mot spillere som Tore Andre Lunde og Jostein Epland, samt Joakim Stenqvist, spillere som fort kan få kampene til å bikke Fyllingens veg.
Fyllingen har denne sesongen scoret 666 mål, det nest flest mål i seriespillet, kun slått av Bækkelagets 677. Bakover har Fyllingen vært gjennomsnittlig med sine 602 baklengsmål, det er to mål færre innsluppet enn Haslum, og 5 mål mer en Bækkelaget har sluppet inn.

Fyllingen skal ut i kvartfinale mot ØIF Arendal. Det venter et spennende oppgjør mellom lagene, som sesongen oppsummert står veldig likt. Det skiller 2 poeng på tabellen, Fyllingen slo Arendal 32-28 på hjemmebane, men tapte 36-29 på bortebane.
Statistikken viser at Arendal har slupet inn 562 mål, mens Fyllingen altså står med 602 baklengs. Fremover har det gått bedre for Fyllingen med 666 målscoringer mot Arendals 640. Her er det vanskelig å skille lagene nevneverdig, det er god grunn til å følge dette oppgjøret når sluttspillet kastes igang til uka.
Første kvartfinale i sluttspillet spilles 29.mars i Sparebanken Sør Amfi. Det kommer garantert til å bli målrikt, men hvem kan ta seg til semifinalen?