Nr.3 Haslum– alt du trenger å vite inn mot sluttspillet! – Elverum

Nr.3 Haslum– alt du trenger å vite inn mot sluttspillet!

Vi fortsetter nedtellingen mot sluttspillet!

1.Elverum
2.Bækkelaget
3.Haslum
4.ØIF Arendal
5.FyllingenBergen
6.Bodø
7.Kolstad
8.Drammen

Vår sluttspillnedtelling har nå kommet til Haslum!

Haslum startet sesongen med 2 ligaseiere, før de gikk på et 7måls-tap borte mot FyllingenBergen i runde 3. De tok deretter 2 poeng borte mot Lillestrøm, før de igjen fikk det tungt i møtet med Bækkelaget i 5.runde. Etter sitt møte med Valur i E-cupen, slet de og spilte uavgjort mot Halden, før de fikk rundjuling av ØIF Arendal 44-30 på sin egen hjemmebane. De rettet opp igjen inntrykket mot Elverum i neste kamp hvor de røde vant 35-29 i Nadderud. Deretter har det godt bra for Haslum som deretter bare har tapt poengene mot Elverum og Bækkelaget etter landslagspausen i januar. Mot topp 4 (Elverum, Bækkelaget, ØIF Arendal) har Haslum sikret 4 av totalt 12 poeng.
Etter en god innspurt i serien lyktes det Haslum å sikre bronsemedaljen, til tross for at ØIF Arendal hang med til siste slutt.

Haslum har etablert seg i toppen av norsk håndball de siste årene, de har likevel ikke fått noe nytt sluttspillgull i medaljeskapet siden 2010/2011 sesongen. Selv om det var voldsom jubel når bronsen var sikret mot ØIF Arendal, vet vi at Haslum ikke er fornøyde med det. Til tross for NM-gull denne sesongen, har også Bærumslaget innsett at det er spillet om Champions League som nå står på spill.
Haslum avsluttet sesongen med 31 poeng, etter 15 seiere, 1 uavgjort og 6 tap.

Haslums tabbelplasseringer siste årene:
2013/2014: 1.plass
2014/2015: 3.plass
2015/2016: 2.plass

I fjorårets sluttspill tok Haslum seg hele veien til finalen, hvor de møtte de regjerende sluttspillmestrene Elverum. På veg dit slo de ut Kolstad, i kvartfinalen og Halden i semifinalen. Finalen mot Elverum ble aldri direkte spennende og var avgjort etter 2 kamper. Først tapte Haslum 28-23 på hjemmebane, før Elverum kunne slippe jubelen løs etter at Bærumslaget også måtte se seg slått 26-21 i Terningen Arena.

Haslum har slitt en del med skader denne sesongen, men det betyr ikke at de har vært fraværende på scoringslista. Sebastian Barthold står med 99 scoringer denne sesongen, 81 av dem er spillermål mens 18 er satt på straffe. Etterfølgende på toppscorerlista følger Thomas Kristensen, med 88 nettkjenninger, Vegard Sørlie Tenfjord med 74 scoringer, mens Eirik Köpp som spiller sin siste sesong i Haslumtrøya har satt 65 scoringer. Anders Røe har satt 64 mål på sine 16 kamper og står dermed med 4 i snitt, det er jevnt over godt levert.
En spiller som kanskje er noe savnet her er Erlend Mamelund. Han har satt 30 mål i sin siste sesong for Haslum, skader har satt ham ut av spill store deler av sesongen, men til tross for at han ikke har vært til å kjenne igjen fremover på banen, har han levert godt i forsvar for Haslum. Andre spilleres som bør fryktes i et kollektivt sterkt Haslum-lag er Magnus Søndenå, Simen Nikolay Schønningsen og Sander Øverjordet. Ikke minst er en svært viktig brikke i Haslum, de to som vokter buret for Bærumslaget. Både Trond Tjemsland og Håvard Åsheim kan gjøre dagen sur for en hvilkensomhelst storskytter i denne ligaen.

Haslum har denne sesongen sluppet inn 604 mål,  og har dermed ikke spilt bedre bakover enn gjennomsnittet, fremover står det også til midt på treet med 654 nettkjenninger totalt for Haslum. Det er ikke krise noen av veien, men store seiere, og store tap gjør at det tross tallene likevel har endt med en 3.plass for laget i rødt.

Haslum møter Kolstad til kamp  i kvartfinalen. I serien vant Haslum knepent 25-24 i første kamp, mens de sikret en 31-27 seier når lagene møttes i Trønderlag. Haslum slo ut Kolstad forrige sesong, men Kolstad har vist at de kan overraske, så får vi se om tiden er inne for Kolstad denne gangen. Haslum startet sluttspillet med et svekket lag, det kan være til fordel for trønderne.
Første kvartfinale i sluttspillet spilles 29.mars i Nadderud Arena! Haslum har presset på seg, mens Kolstad har et publikum å levere for!