Drammen kommer for å kjempe om første kvartfinalestikk – Elverum

Drammen kommer for å kjempe om første kvartfinalestikk

Klart for første sluttspillkamp!

I morgen starter den viktigste delen av sesongen for alle lag i Norge, nemlig sluttspillet. Elverum valgte som kjent Drammen i sin kvartfinale, og starter derfor på hjemmebane. Kampen som har avkast klokken 18:30 spilles mellom laget som ble nummer 1 i serien og det laget som ble nummer 8. Elverum vant serien etter å kun ha gått på to tap i årets sesong. Gjestene fra Drammen ble nummer 8 med kun to poeng ned til 9.plassen. Du tenker kanskje at det blir plankekjøring? Men alle sluttspillkamper lever sitt eget liv, og ballen er som kjent rund.

Etter dagens innstilling fra forbundet er det tvil om hva slags lag Elverum stiller med i morgendagens kamp. Endelig dom blir kjent i løpet av nærmeste fremtid, men om dommen ikke kommer før etter onsdagen kan Elverum stille med fullt lag. I utgangspunktet er Elverum store favoritter i best av tre serien mot DHK, men med mange mann ute så vil det bli en helt åpen kamp.

Elverum fikk tilbake igjen Håkon Ekren mot Halden. Elverumsingen som akkurat har signert ny kontrakt, takket for tillitten med hele 8 mål i siste serierunde. Prestasjonen midtbacken leverte resulterte i at han ble kåret til banens beste spiller i kampen der Elverum manglet fire spillere fra A-stallen. En annen spiller som virkelig tok tak i den kampen var den svenske midtspilleren Josef Pujol. Pujol som har vært litt varierende i vårsesongen viste prov på samme klasse som han viste i Champions League før jul.

Tidligere artikkel om Drammen HK på Ehh.no
Nedtellingen mot sluttspillet har startet og først ut er Drammen! Etter at Elverum tok med begge poengene hjem fra Halden på onsdag ble det klart at Drammen kaprer den siste sluttspillplassen. Laget Elverum tidligere elsket å hate og hadde flere tøffe dueller mot for noen år tilbake. Vi kan vel også si at «reisen» til Elverum Håndball Herrer startet mot nettopp Drammen også i sluttspillseieren 07/08.
Etter en litt turbulent sesong i fjor har Drammen i år fått en fin miks av rutinerte og ambisiøse spillere på laget sitt. Anført av en rutinert Mathias Kolstad Holm i buret, et godt forsvar og et gjerrig angrepsspill har gjort at Drammen har vært det laget som har faktisk har sluppet inn 3. færrest mål i årets seriespill. Men de har også bare 3 lag som har scoret færre mål enn seg i serien. Før sesongen ble Drammen tippet til å havne på 10. plass av trenerne i Grundigligaen, men de havnet to plasser over!
Fremover på banen så har Johannes Hippe (97), Oskar Olafsson (88) og Erik Skifjeld Alm (66) scoret flest spillermål, og Erik Skifjeld Alm har i tillegg scoret 38 straffemål og er toppscorer totalt med 104 mål. I forsvar kommer vi ikke unna å nevne Espen Gommerud Våg. Han når 197cm over bakken og har en meget god rekkevidde og har vært viktig bakover for Drammenserne i tillegg til å ha scoret 52 mål. I årets serie har Drammen blant annet vunnet 32-30 over Fyllingen og 34-21  mot Kolstad. På slutten av serien snublet de litt med en uavgjortkamp 26-26 mot Halden og et 20-19 tap mot Falk, men de klarte å kapre den siste sluttspillkampen til slutt.
Det er nå kjent at Drammen og Elverum møtes til kvartfinaleserie i sluttspillet, og det første møtet finner sted i Terningen Arena 29. mars klokken 18.30 med returmøte i Drammenshallen den 5. april. De 10 siste oppgjørene mellom Elverum og Drammen har endt med 8 seire til Elverum, 1 uavgjort og 1 seier til Drammen med en total målforskjell på 263-236 i favør til Elverum.

Vi håper du tar turen til terningen Arena i morgen for å støtte guttene i kampen om semifinale. Sluttspillet spilles best av tre kamper, så Elverum har en tøff oppgave som venter mot Drammen. Avkast er satt til 18:30. Dette blir show.

Vi ses i hallen! HEIA ELVERUM!