Nr.2 Bækkelaget – alt du trenger å vite inn mot sluttspillet! – Elverum

Nr.2 Bækkelaget – alt du trenger å vite inn mot sluttspillet!

Vi fortsetter nedtellingen inn mot sluttspillet!

1.Elverum
2.Bækkelaget
3.Haslum
4.ØIF Arendal
5.FyllingenBergen
6.Bodø
7.Kolstad
8.Drammen

Nest siste lag ut i vår nedtelling er Bækkelaget!

Bækkelaget har levert en imponerende sesong. Det ble tap i første serierunde mot Elverum i oppsal Arena, deretter fulgte seier mot Bodø og Drammen, før også Haslum fikk gjennomgå, når Bækkelaget vant 33-28. Så kom en krevende kamp mot Kolstad som endte uavgjort, det ble seier i Halden, og også ØIF Arendal måtte seg seg slått i Oppsal Arena. Lokomotivet Bækkelaget malte på nesten helt frem til jul, men måtte gi slipp på begge poengene mot Kolstad og mot Bodø før juleferien. Vel tilbake etter janauar-pausen fortsatte Bækkelaget reisen og seiret 33-27 mot Haslum, så kom det tap for Elverum og Arendal, før også Fyllingen meldte seg på i poengkampen med 35-30 seier i Oppsal Arena. Alt i alt kan Bækkelaget se tilbake på en god sesong, uten noen alvorlige nesestyvere.
Mot resterende av topp 4 (Elverum, Haslum og Arendal) har det blitt 6 av 12 poeng. En jevnt over god sesong sikret Bækkelaget seriesølvet likt i poeng med Haslum.

bækkelaget har de siste sesongene vist at det er et lag å regne med i toppen, det er et lag som også leverer jevnt over greie resultater i sluttspill, og gir vi dem et år eller to til, kan de fort være et lag som kan lukte på seriegullet, om marginene er med hele vegen. Det var nære i år også, men alt i alt er nok Bækkelaget fornøyde med sølvet,  hårfint sikret foran Haslum og Arendal.
Bækkelaget avslutter sesongen med 31 poeng etter 15 seiere, 1 uavgjort og 6 tap.

Bækkelagets tabbelplasseringer de siste årene:
2013/2014: 3.plass
2014/2015: 10.plass
2015/2016: 7.plass

I fjorårets sluttspill måtte Bækkelaget gi tapt for Elverum i semifinalen, etter at de etter tre kamper i kvartfinalen slo ut storfavoritt ØIF Arendal. Semifinalen mot Elverum ble også spennende. Elverum sikret første stikk i Terningen Arena, men Bækkelaget slo tilbake i Oppsal, spenningen var til å ta og føle på i siste kamp, men de var Elverum som ville mest og kunne dermed sikre seg plass i finalen.

Bækkelaget har vist en stor kollektiv styrke denne sesongen, og det er nok også det som har ført dem til toppsjiktet av tabellen. Øverst på toppscorerlista, finner vi Magnus Abelvik Rød med sine 94 spillermål. Det er tydelig at det er en spiller som er gjort seg bemerket, for neste sesong er han ikke mer å se i Bækkelaget-drakta. Turen går nå til Bundesliga-laget Flensburg hvor han har skrevet 3-årskontrakt.
Neste på toppscorerlista er Emil Richardsen Nedregård med 88 nettkjenninger, deriblant er 41 straffescoringer.
Så følger Nikolay Hauge med 84 scoringer, samt Joakim Patrikssonson også står med 84.
Det er ingen til om at det er et krevende lag å møte, for i rekkene finner vi også dyktige spillere som Anders Tverdal, Kristian Rammel, Kevin Maagerø Gulliksen og Emil Midtbø Sundal. Bakerst i buret finner vi også to dyktige karer, med Emil Jungman og Kristian Sæverås til å vokte buret, har du et lag som kan kontrollere det meste både fremover og bakover på banen, noe Bækkelaget har vist seg å utnytte denne sesongen, ikke minst en styrke med tanke på at det er et ungt lag i GRUNDIGliga-sammenheng.

Bækkelaget har sluppet inn 597 mål denne sesongen, som er midt på treet i ligaen. Fremover derimot har det gått mye bedre, og med 677 scoringer er Bækkelaget det mestscorende laget i ligaen denne sesongen. Det har ikke hendt mange ganger denne sesongen at det har blitt færre enn 30 mål fremover for de gule og blå, finstiller de forsvarsspillet kan det være nøkkelen til å ta dem videre i sluttspillet.

Bækkelaget valgte Bodø til kvartfinale, det kan bli et spennende oppgjør mellom to dyktige lag. Bækkelaget har vist at de er i ferd med å bli et topplag. Lagenes to møter denne sesongen har endt ganske så likt. Bækkelaget vant 33-28 hjemme, mens det var Bodø som seiret 31-25 når lagene møttes i nord. Det er med andre ord, duket for en jevn battalje mellom to lag som hater å tape, og som vil gjøre sitt for å ta seg videre i sluttspillet.
Første kvartfinale i sluttspillet spilles 29.mars i Oppsal Arena. Her kommer det til å bli et forrykende show mellom to dyktige lag!