Seier i første kamp! – Elverum

Seier i første kamp!

Elverum-Drammen 27-22

Det var to tente lag som møttes i Terningen Arena onsdag kveld. Gjestene fra Drammen var det skarpeste laget de første seks minuttene. Et Elverum som virket å være på, slet med å overliste en god Mathias Kolstad Holm i målet til DHK. Etter 8 minutter ledet gjestene 2-1 etter at den omskolerte kantspilleren Christian Spanne satte ballen over hodet på Morten Nergaard fra høyre bakspillerposisjon.

Drammen var det klart beste laget de første 12 minuttene av kampen. Erik Alm satte inn 7-4 ledelse etter at han fikk en enkel kontring mot Morten Nergaard. Elverums trener Michael Apelgren gjorde det eneste riktige ved å ta en timeout like etterpå. Elverum skjerpet seg i perioden etter timeouten. Både André Lindboe og Tine Poklar satte hver sin ball, og Tamas Ivanscik kontret inn utligningen etter 16 minutter.

Alle 1509 tilskuere trodde Elverum skulle rykke ifra etter at Elverum kom tilbake på stillingen 7-7, men Thomas Boilesen satte to kjappe baller og sørget for at DHK ledet 9-7 etter 19 minutters spill. Elverum lot seg ikke stresse, og allerede 3 minutter senere hadde laget til Apelgren kommet tilbake i kampen. De svarte og hvite benyttet seg av en overtallsperiode etter at Espen Våg fikk en to minutters utvisning.

Nikolaj Mehl sendte Elverum for første gang i ledelsen etter 24:23 spilt. En god finte utover i banen og et enda bedre skudd, limt opp i krysset gjorde at hjemmelaget ledet 10-9 over gjestene fra elvebyen.

Lagene fulgte hverandre som skygger inn mot pause, og stillingen i det pausesignalet gikk var 12-11 til Elverum etter at André Lindboe tricket inn en ball fra spiss vinkel. Lindboes spill i første omgang var vært inngangsbilletten alene. Med sine fem mål var han den viktigste bidragsyteren for Elverum de første 30 minuttene av kampen.

Drammen brukte pausen veldig godt i Terningen Arena denne kvelden. Med tre kjappe scoringer ledet plutselig drammenserne 14-12 etter 4:30 spilt. Heldigvis for Elverum satte både Erik Toft og Petter Øverby inn hver sin scoring og Elverum var igjen likt med DHK.

På stillingen 15-15 vartet Elverums kaptein Morten Nergaard opp med en nydelig dobbeltredning, og like etterpå førte Tamas Ivanscik Elverum opp i en ledelse etter han satte et straffekast sikkert i mål bak Mathias Kolstad Holm. Kolstad Holm gjorde en god kamp for DHK.

Jonas Burud banka inn en 19-16 ledelse til stor jubel fra hjemmefansen. Elverum brukte denne perioden godt til å tilrive seg et overtak i kampen. Gjestene fra Drammen gjorde en del skuddbom og enkle tekniske feil, som Elverum utnyttet godt.

Elverum var noe heldig etter at Thomas Boilesen traff tverrliggeren etter 16:30. Kristian Kjelling mener at ballen var inne, noe som han kanskje hadde en god sak på, men dommerne ville ikke gi målet til de blåkledde. I stedet satte Lindboe inn en leken scoring, og Elverum ledet 22-17 på dette tidspunktet.

Elverum fikk hele 4 angrep på rad etter at spillerne var gode på å plukke opp egen retur. I tur og orden bommet Pujol *2 og Lindboe, men på fjerde forsøk satte Aleksander Børresen ballen inn i mål til en ledelse 25-18 med bare 7 minutter igjen å spille.

Kampen ble en ren transport etappe for vertene de siste 7 minuttene. Lagene byttet på å score mål og Elverum vant til slutt 27-22.

Mathias Kolstad Holm ble kåret til beste spiller for DHK.

André Lindboe ble kåret til Elverums beste spiller.