Historie fredag: ….mitt minne…. Rolf Lundberg – A-lagsdebut 1963: – – Elverum

Historie fredag: ….mitt minne…. Rolf Lundberg – A-lagsdebut 1963: –

Ny historie hver fredag!

Hernes var et godt sted å vokse opp i, men overgangen fra idrettsplassen i hjembygda til Asfalten i leiret, var gedigen. Stoltheten var til å ta og føle på da banen ble entret med ny svart og hvit treningsdress og lagene ble presentert. En beskjeden og nervøs sjel hadde ingen steder å gjemme seg bort i et hav av kravfulle tilskuere. Hvem vi spilte mot og hvordan kampen endte er slettet fra minneboka….Turneringene under jazzfestivalen i Molde står langt fremme. Sukk….
Å bli»skytterkonge» et par ganger var også stort. Og å score på Rolf Rustad fra «nærmest midtbanen», tror jeg var med på å påskynde landslagsdebuten. Dette kanskje fordi Rolf Rustad var landslagskeeper og sterkt involvert i laguttaket! For jeg spilte mot Danmark like etter. Tror det var første gang Norge slo Danmark på bortebane…. Og så: Oppvarmingen med varm dusj på Rjukan var slett ingen innertier! Men det var greit å ha prøvd det – slik at det ble avkreftet at varm dusj før kamp var nøkkelen til suksess!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg