Vi er klare for semifinale etter seier mot Drammen! – Elverum

Vi er klare for semifinale etter seier mot Drammen!

Drammen-Elverum 20-29

I kveldens kamp var det Elverum som virkelig skjøt ut av startblokkene. Om det var straffen de hadde fått tidligere på dagen eller om det var sluttspills følelsen som var grunnen vites ikke. Den svenske midtspilleren Josef Pujol viste tidlig innledningsvis at sluttspillet er noe som betyr noe ekstra for svenskene.

Elverum hadde veldig god kontroll på nesten alle spillerne til DHK innledningsvis, men ytterst på kanten hadde de en målkåt kantspiller ved navn Tobias Glemming. Larvikgutten Glemming hadde scoret alle målene til DHK etter 17 minutter av kampen. Elverum ledet på dette tidspunktet 8-5. En annen mann som kommer fra Larvik ville ikke være så mye dårligere. André Lindboe var fantastisk og i den første omgangen med hele fem mål. Målene til Lindboe var fra alle mulige vinkler.

Etter 18 minutter så ledet fortsatt Elverum kampen med to mål, men DHK hadde en god periode der de scoret to kjappe mål på Morten Nergaard. Mange trodde kanskje da at drammenserne skulle komme enda tettere opp i ryggen på Elverum, men Elverum beholdt roen godt.

Elverum og Raymond Hamar valgte å rullere litt på laget utover i omgangen, noe som ga resultater umiddelbart. En spillesugen Håkon Ekren kom inn og fortsatte med det gode spillet som Pujol hadde startet med fra sin midtspillerposisjon. Elverum ledet 12-10 etter 26 minutter etter at Ekren hadde satt sin andre scoring for dagen.

På omgangens siste minutter viste Elverum hvilket klassenivå de har på sitt beste. Bakover stengte Børresen, Nergaard og Poklar igjen butikken og fremover pøste de på med tre nye mål. Med en ledelse på fem mål kunne en smørblid Raymond Hamar gå inn til pause i sin første kamp som hovedtrener for Elverum, ettersom at Michael Apelgren var ute med karantene i denne kampen.

Etter pause prøvde DHK i noen minutter, men etter at Tobias Glemming brant sitt første skudd etter 8 minutter så virket det som om lufta gikk ut av den berømte ballongen. Glemming hadde satt 8 av DHKs 12 mål. Elverum på sin side fortsatte å kjøre på. Ball på ball gikk inn bak Mathias Kolstad Holm, og Elverum ledet 20-12 med tjue minutter igjen å spille.

Kristian Kjelling bestemte seg for å prøve en 4-2 variant med to merker, men Elverum viser hvor gode de er til å tilpasse seg ulike forsvarsformasjoner. Om ikke DHK hadde blitt spilt ut før denne kvelden så ble de det i første angrep i 4-2. Gutta til Elverum lot ballen gå, og Tamas Ivanscik fikk en meget god vinkel, men ungareren valgte å spille opp en Aleksander Børresen som faktisk var på vei hjem i forsvar. Børresen var sikker som banken i det han fant ut at ballen var i hans hender. DHK la om forsvarsformasjon med en gang.

Bortelaget fra Elverum ledet 21-12 etter 10 minutter av den 2.omgangen, men i stedet for å skjære av greina så lot de DHK få en liten sjanse. Drammen satte tre baller og var på det minste bare fem mål bak. Noen hadde nok begynt å bite litt negler, men Raymond Hamar og Elverum holdt hode kaldt.

Erik Toft løp inn 25-17 etter 21 minutter spill og da kunne også de største pessimistene innse at Elverum sikret seg semifinalebilletten i denne kvartfinale duellen mot DHK.

Kampen ender 29-20 til Elverum

Toppscorer Elverum: André Lindboe, 7mål.

Toopscorer Drammen: Tobias Glemming, 8mål.

Vi takker DHK for kampene i kvartfinalen, og gleder oss til semifinalen.