Historie fredag:…mitt minne…. Tore Egil Øverby, A-lagsdebut 1963: – Elverum

Historie fredag:…mitt minne…. Tore Egil Øverby, A-lagsdebut 1963:

– Det er mange minner som sitter igjen etter en aktiv periode som håndballspiller i Elverum. Ikke minst det som skjedde på Asfalten med den rene folkevandringa til kampene der på 60-tallet.
Jeg husker spesielt en kamp der mot Fredensborg, som var fullspekket med landslagsspillere, deriblant kapteinen på det norske herrelandslaget, Kjell «Kjempa» Svestad. Vi klarte å fiske ballen og fikk rusje mot Oddvar «Skiva» Klepperås i Fredensborgs mål. Jeg fikk ballen på høyre side og stusset videre i stort tempo mot mål. Jeg hadde «Kjempa» på skrå bak meg, og i det jeg hoppet inn for å skyte, kjente jeg to «klubber» av noen armer som tok i meg og løftet meg tilbake utenfor seksmeteren – mens jeg var i lufta! Det ble litt av en ydmykelse, og det sa jo litt om størrelsen på «Kjempa» i forhold til meg. Det ble en del latter rundt banen, men vi fikf straffe, og den ble satt i mål!

Herlig episode den gang som vi da «løfter» inn i helga med et inderlig ønske om avansement til semifinalen i sluttspillet etter oppgjøret mot Drammen på onsdag denne uken!

God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg