Skal den nesten perfekte sesongen avsluttes med et nytt sluttspillgull og deltakelse i EHF Champions League? – Elverum

Skal den nesten perfekte sesongen avsluttes med et nytt sluttspillgull og deltakelse i EHF Champions League?

Innspurten er igang!

 

Når vi nå går inn i sluttspillets virkelige sluttfase så kan det være på sinn plass å se tilbake litt på en sesong som uansett utfall i resterende kamper kommer at gå til historien som en prestasjon utover det vanlige.

 

Hvis vi starter med seriespillet så har vi gjennom sesongen sett en stabilitet i hos vårt herrelag og et bunnivå som aldri har vært så høy. Gjennom de 22 omgangene har laget kun tapt to kamper hvorav den ene var kampen etter at seriegullet var sikret.
Tidlig sto det klart att ny signeringen Tine Poklar skulle bli et scoop, Morten Nergaard har tatt ytterlige skritt og har prestert på et meget høyt nivå hver uke. Disse to er de som har stukket ut i et ellers meget godt kollektiv Elverum hvor alle holder seg til de planer Micke og Raymond legger. Lojaliteten til LAGET er alltid tilstede.

Rosinen i pølse for enhver klubb er å få muligheten å representere sin klubb og sitt land i EHF Champions League. En turnering hvor alle klubber har både 3,4 og 7 ganger budsjettet til en norsk toppklubb som Elverum. Dette har våre gutter gitt blaffen i og har hver kamp gått på banen med full tro på at de kan beseire overmakten. Søndagen 9 oktober 2016 kommer for alltid være en stor dag i klubbens historie, storlaget Montpellier fra Frankrike på motsatt banehalvdel, med 14 landslagsspillere på laget fikk etter en heroisk innsats ta turen hjem med et forsmedelig tap 32-31. Hele håndballeuropa sjokkertes over bragden og i neste hjemmekamp mot Naturhouse La Rioja skrev journalister fra Spania om den lille byen med det store hvite hjertet. Dette som en følge av 2300 hvitkledde elverumsinger som skapte en uforglemmelig stemning. 8 poeng sluttet årets Europaeventyr på hvilket er et mer en i debutsesongen 2015-2016. Igjen har vi visst at vi er i ferd med å bygge en klubb og et lag som ønsker å utfordre de store.

I NM som spiltes parallelt med Champions League og liga tok vi oss hele vegen fram til Oslo Spektrum og kamp mot erkerivalen Haslum. Nesten 3000 elverumsinger tok igjen turen til hovedstaden og lagde en fest norsk håndball sjelden ser maken til. Gutta spilte lenge en god kamp og når Tine Poklar sendte laget i 3 måls ledelse med 4:30 igjen så trodde de fleste på at klubben skulle ta sitt andre cupgull gjennom tidene. Haslum vill annerledes og avsluttet kampen forrykende med 5-0 siste minuttene. Sølv og turen hjem ble tung.

 

Under våren har gutta hatt en stigende formkurve hvor seriespillet ble avgjort allerede 5 omganger for slutt. Med tre omganger igjen tok vi revansje mot Haslum. 40 poeng av 44 er ny rekord gjennom 70 års håndballhistorie i Elverum.
Når vi nå er framme i semifinale mot Kolstad så er vi altså på veg mot en eventyrlig sesong der håndballbyen Elverum står sammen og for hvert år bygger seg sterkere og sterkere. Trondheimsklubben som vi nå skal opp mot kan fort bli en av de virkelig store med masse folk på tribunen og en by som sulter etter å få ett topplag som vinner titler.
Her kommer du og jeg inn i bildet, vi skal med tradisjon og kultur sende det røde bydelslaget hjem uten seier, vi skal løfte våre gutter til seier og ny finale. Begrepet #sammenforelverum er noe som hele regionen står bak og som er symbolet på hva Elverum Håndball er og skal være. Samhold og samlende hvor stolthet bygges.

 

Sammen mot nytt gull og Champions League, la oss hjelpe gutta til den perfekte sesongen!