Historie fredag….mitt minne… Erik Lund – A-lagsdebut 1962: – Elverum

Historie fredag….mitt minne… Erik Lund – A-lagsdebut 1962:

Langfredag er også fredag og dermed historie som alltid!

 

– Av mange gode minner fra håndballårene i Elverum, står treningene med Sveriges forbundstrener Sigo Bjers som det aller største. Det var helt i starten av min håndballtid, og Sigo understreket spesielt hvor viktig det er å tenke bevegelse på banen uten ball og være i fart mot mål ved skuddpådrag. I tillegg innprentet han i oss at vi alltid så raskt som mulig måtte hjem i forsvar. Han la også stor vekt på det elementære som kast og grep, og de av oss som praktiserte kast med tung ball hadde stort utbytte av det.
Ellers står NM-tittelen som junior i 1962 høyt, og det ble også mange KM-titler og NM-gull for super-veteraner i Kristiansand i 1999. Det var min aller siste håndballkamp, så jeg fikk en fin avslutning på karrieren.

Kloke ord som kan overføres til i dag. Minner meg om «kjepphesten» til Stein Berg som stadig understreker viktigheten av «å være i fart mot mål ved skuddpådrag»! Så sant, så sant, Stein…….

God påske og så sees vi i semifinalen i sluttspillet!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg