Ny sluttspillfinale? – Elverum

Ny sluttspillfinale?

Semifinale nummer to er på trappene og igjen skal vi spille mot Kolstad. Denne gangen spilles kampen på bortebane i Trondheim. I forrige oppgjør mellom lagene vant vi 27-26 etter å ligget under så å si hele kampen. Heldigvis for oss viste vi hvordan man burde spille når det koker som mest. Kolstad gjorde sin beste prestasjon i Terningen Arena siden de slo oss i cupen for 4-5 år siden, og med det venter en utrolig spennende utfordring i Trondheim.

 

Vi har fått igjen både Kristian Bliznac og Petter Øverby fra karantene, og det blir spennende å se om hva som skjer Tine Poklar, som valgte å anke sin karantene. En ting som uansett er helt sikkert er at Michael Apelgren har mulighet til å reise på trysilsmellen i helgen. Apelgren soner sin siste kamp i sin tre kamper lange karantene. Det vil si at han blir klar til en eventuell tredje semifinale eller finalene i sluttspillet.

Raymond Hamar kunne juble for seier sist, kan han få gjøre det samme igjen?

 

Om vi ser på det norske sluttspillet så har vi muligheten til å komme til vår sjette strake sluttspillfinale. Det er en bragd i seg selv. Men vi har faktisk også vunnet de fem finalene vi har vært i. De to siste ga oss også Champions Leaguebilletten. Derfor er det også veldig viktig for alle klubbene i den norske ligaen. Med den gode tradisjonen er det nok en del klubber som vil stikke kjepper i hjulene våre, og første mulighet er i morgen for Kolstad.

 

Kolstad var fryktelig pessimistiske i media i dagene etter trekningen og før kamp, men viste i Terningen at de er med til dommeren blåser for siste gang. Denne gangen i Trondheim håper vi at vi får spilt en bedre kamp enn det vi gjorde på onsdag, og samtidig vise at vi virkelig fortjener muligheten til å spille om sluttspillgull for 6.gang på rad.

 

I stallen til Elverum er alle skadefrie og klare for match. Spesielt Morten Nergaard blir viktig i kampen på lørdag. I onsdagens kamp leverte den ellers så solide målvakten sin svakeste omgang i denne sesongen, men han viste klasse ved å heve spillet sitt i 2.omgang. Elverum får også igjen de to viktigste defensive brikkene i Petter Øverby og Kristian Bliznac, det vil si at arbeidsforholdene til Nergaard blir optimale. Fremover på banen vil det si at Tine Poklar kan spille enda mer begge veier og at Aleksander Børresen får hvile når han trenger det. I tillegg har Raymond Hamar enda mer å rullere på når det trengs.

Landslagsspiller Petter Øverby er tilbake for Elverum

 

Selv med litt mindre bredde i kampen mot Kolstad sist, så rullerte Elverum nok til å vinne over Kolstad. Spillere som Jonas Burud og Håkon Ekren spiller alltid godt nå de får sjansen i kampene, og det er også vi helt avhengig av om vi skal klare mesterstykke med seks finaler på rad.

 

For Kolstads del gjelder det å komme opp på samme nivå som sist. Kolstad er veldig bra når de holder seg til konseptet, men ofte koker det litt i hodet på ivrige trøndere. Mishels Liaba gjorde en av sine beste kamper mot Elverum sist, og han blir igjen den viktigste brikken for trønderne. Dette kan være Liabas aller siste mulighet til å vinne mot gamleklubben, noe han helt sikkert er supergira på å gjøre.

Liabas siste mulighet til å slå gamleklubben

 

Støtt guttene i kampen om sluttspillfinale.

 

 

HEIA ELVERUM!