Historie fredag:….mitt minne…. Frode Pedersen – A-lagsdebut 1967: – Elverum

Historie fredag:….mitt minne…. Frode Pedersen – A-lagsdebut 1967:

Så er vi på plass igjen og blar oss tilbake i tid i Elverum håndballs historiebok "fra Fylken til Terningen Arena". Små historier derfra krydrer hverdagen for oss håndballinteresserte:

 –Da jeg var godt etablert på Elverums A-lag, etter å ha spilt for Nordstrand siden guttedagene, fikk jeg – eller rettere sagt kona mi, Kristine- føle hvilken status håndballgutta hadde i Elverum.

Vi hadde vunnet en bokpremie, Norges Dyreliv, og Kristine skulle hente premien i Alfarheim Bokhandel. Da hørte hun ekspeditrisen si til en kollega; «Fru Frode Pedersen er her for å hente Norges Dyreliv».  Kristine reagerte, hun hadde da et eget navn! Men her var det tydeligvis jeg som var hovedpersonen. Jeg spilte jo håndball for Elverum!
 
Håndballguttas status har ikke blitt mindre siden den gang, heller tvert imot. Deres status er ikke lenger forbeholdt Elverum, men hele håndball-Norge vet hvem våre gutter er. Via Champions League-spill er også Europa blitt en «tumleplass» for våre gutter gjennom sine kval.-kamper og sluttspillkamper i EHF (European Handball Federation) regi.
Frode har også fulgt med på denne utviklingen og har vært aktivt med som frivillig i klubben i en årrekke. Han bidrar fortsatt, både sosialt og praktisk i håndballens tjeneste.  Han er ofte å se i Terningen Arena, på håndballkontoret eller blant håndball-veteranene på 11-kaffen på «Central» hver torsdag.
Vi gleder oss over engasjementene som vises i og rundt håndballen i Elverum og suser inn i helgen i visshet om at våre gutter er klare for sluttspill-finale også i år.  Fenomenalt!
God helg!
Skrevet av
Hein S. Ekeberg