Historie fredag: …mitt minne…. Anders Dobloug – A-lagsdebut 1967: – Elverum

Historie fredag: …mitt minne…. Anders Dobloug – A-lagsdebut 1967:

Ny runde med minner fra minneboka om Elverum håndballs historie "Fra Fylken til Terningen Arena". Vi sakser et nytt minne og denne gangen fra Anders Dobloug.

– Mange av oss husker nok veldig godt serieåpningen mot Hernes i 1. divisjon høsten 1972. Året etter var det tid for et spennende comeback i Eliteserien.  Helga før seriestart ble vi knust av Nordstrand i Birkebeinercupen på Lillehammer, samme laget som vi skulle møte i serieåpning ei uke senere.  Det var vel bare superoptimist og trener Lars Magne Brataas som trodde at vi hadde noe i eliteserien å gjøre da vi satt ute på Stampesletta og oppsummerte den bedrøvelige «generalprøven».  Men Lars fikk helt rett: Helga etter rundspilte vi Nordstrand i en fullsatt Elverumshall og vant 24-10!  Vi endte til slutt på fjerde plass, en av de beste plasseringene våre i Eliteserien! 
 
Etter mye opp og ned gjennom 1970-årene, ble Anders overtalt til å gjøre come-back på banen igjen, sammen med 38-årige Arnulf Bæk, da klubben trengte spillere foran 1981/82-sesongen. Det gjorde de godt og var stadig blant lagets beste i kampene.
Anders fikk med seg 3 A-landskamper og 4 kamper i ulike yngre-landslag og spilte hele eller deler av sin karriere for Elverum.
Vi er nå inne i en treningsperiode med oppkjøring til sluttspillfinaler mot Arendal. Noen av spillerne er opptatt med landslagsspill/samlinger og treningene lider en smule under det. Men vår eminente trener Michael Apelgren er igjen på plass som lagleder for gutta etter utestengelsen i den første finalekampen hjemme i Terningen Arena søndag 14. mai. Det ser ut til å bli «stinn brakke» og billettsalget går strålende.  Dette gleder vi oss til!
I mellomtiden riktig GOD HELG!
Skrevet av
Hein S. Ekeberg