Historie fredag:…. mitt minne …. Erik Augestad, A-lagsdebut 1967: – Elverum

Historie fredag:…. mitt minne …. Erik Augestad, A-lagsdebut 1967:

Denne uken sakser vi minnet til Erik Augestad fra minneboka om Elverum håndball - "Fra Fylken til Terningen Arena".

–  Det er ikke lett å finne den største opplevelsen i Elverum-håndballen.  Jeg spilte for klubben i 12 år og har mange gode minner.  Men om jeg skal plukke fram ett, så må det bli opprykket i 1970.  Vi hadde vunnet avdelingen vår i 2. divisjon i 1969/70 og skulle spille kvalifisering for 1. divisjon (eliteserien) mot de to andre avdelingsvinnerne, Wing og Nornen, Bergen. Vi slo Wing 14-6, og det var klart for den andre kampen mot Nornen hjemme i Elverumshallen.  Laget vårt besto av en fin blanding av eldre og yngre spillere, det var masse publikum i hallen og stor stemning.  Vi vant 22-9 og rykket opp i toppserien igjen. Etter kampen var det samling på Elvarheim restaurant, der Erik lund hadde fått tillatelse av kommunen til å ha åpent lenger enn vanlig!  Det ble en stor kveld for Elverum-håndballen og oss spillere! Jeg husker også at Olav Moe, broren min Per og jeg, var på skitur før kampen.  En litt annen oppladning enn det som er vanlig i dag…..
 
Erik Augestad dominerte fullstendig i guttehåndballen og kom som en vind inn på A-laget straks han var gammel nok. Han bidro sterkt da laget gjorde come-back i eliteserien.  Det som karakteriserte Erik var hans hurtighet både på- og utenfor banen.  Han løp 100 m på 11,4 i et kretsstevne og ingen konkurrent var i nærheten!
Erik var også med i Femundløpet sommeren 1968 hvor 12 av spillerne deltok.  Fin avveksling i treningen!
 
Erik Augestad fikk i sin karriere med seg 2 A-lagskamper for Norge, samt 17 landskamper på ulike yngre landslag (gutt, junior, ungdom).
Dagens spillere har også fine avvekslinger i sitt treningsprogram som styrker lagmoralen.  Nå ser vi alle frem mot helgens første sluttspillfinale mot Arendal i en fullsatt terningen Arena!
God helg til dere alle!
Skrevet av
Hein S. Ekeberg