Erik Toft ble toppscorer for Elverum

Tap i første kamp!

Vi holdt dessverre kun i 47 minutter i søndagens kamp.

Elverum-Arendal 21-24

Det ble som ventet en meget tøff oppgave for Elverum denne søndagskvelden. Kampen startet godt for hjemmelaget. Med over 2000 tilskuere i ryggen fikk Petter Øverby og resten av guttene en pangstart på kampen. Med en liten ledelse på 4-2 så tok hjemmelaget kommandoen. Selv om hjemmelaget kjørte kampen de første 15 minuttene så virket det som om at Arendal hadde god kontakt.

Utover i omgangen ledet Elverum på det meste med fire mål, men inn mot pause våknet Arendal og Oleg Macharashvili. Ukraineren banket ball etter ball bak en ellers god Morten Nergaard, noe som gjorde at stillingen til pause var 13-12 til Elverum. En frisk Erik Toft hadde æren av å banke inn kampens første scoring, og han fikk også æren av å sette inn omgangens siste ball for det svarte og hvite.

Den andre omgangen ble veldig todelt. De var et heltent Elverum som skjøt ut av startblokkene. Igjen var det Erik Toft som satte den første ballen i mål. Erik gjorde en fin figur og endte på hele seks mål for hjemmelaget. Han ble også Elverums toppscorer i kampen mot Arendal.

Elverum var det førende laget i starten av 2.omgang. Selv om Almeyda varter opp med strafferedning fra både Lindboe og Ivanscik så er det Elverum som ser ut som det laget med mest kvalitet. Ivanscik som på ingen måte hadde en god kamp, fikk endelig satt ballen i mål, og Elverum gikk opp til en 20-15 ledelse. På dette tidspunktet trodde nok de aller fleste i Terningen Arena at det var Elverum som skulle ta første stikk i finaleserien.

Men etter at Erik Toft satte inn sin siste ball med 13 minutter igjen å spille så sa det stopp for et seiersvant hjemmelag. Marinko Kurtovic la om til et 5-1 forsvar der han punktmarkerte Elverums playmaker, Josef Pujol.

Taktikken fungerte som bare F. Sakte men sikkert ble gutta fra skogen mer usikre på egne ferdigheter. Apelgren prøvde først litt 5 mot 5 uten hell, før han gikk over til 7 mot 6 spillet der han la inn to linjespillere, også det uten hell. Etter det prøvde han igjen 5 mot 5 der Pujol ikke var en del av spillet. Med et Arendal som virkelig fikk blod på tann i denne perioden klarte ikke Elverum å gjøre mål på kampens siste 13 minutter.

Elverum ble så til de grader tatt på senga, og Arendal som var anført av en spillesugen August Pedersen og en veldig god Almeyda i buret ble for sterke denne kvelden.

Vi gratulerer Arendal med seier i første kamp.