2-1 i kamper og SLUTTSPILLGULL! – Elverum

2-1 i kamper og SLUTTSPILLGULL!

GULL

Elverum-Arendal 25-20

Et fullsatt Terningen Arena med over 2200 tilskuere ble vitne at det var Arendal som startet i søndagens finale. Allerede etter tre minutter så ledet gjestene 3-0 over hjemmelaget fra Elverum. Mange lag hadde helt sikkert litt stresset når de endte opp i en sånn situasjon, men i steder for å bli usikre så reiste Elverum seg. Anført av en strålende Morten Nergaard i buret sørget gutene for at Arendal ikke fikk reist ytterligere i fra.

Arendal på sin side klarte ikke å sette ballen i mål i åpent spill, og etter bare 18 minutters spill hadde Elverum kontret inn sin sjette scoring i kampen. Sondre Paulsen hadde kun gjort to straffemål, og dermed ledet Elverum 6-5 ganske tidlig i kampen.

Inn mot pause fortsatte det svarte og hvite sluttspills maskineriet å male på. Ball etter ball gikk i mål bak Arendals brasilianske landslagskeeper Cæsar Almeida, og Elverum ledet på det meste med hele 12-6 i den 1.omgangen. Arendal sto godt i etablert forsvar, men hadde store problemer med å sette ballen i mål. Ofte gjorde arendalittene enkle tekniske feil som Elverumsspillerene straffet med kontringsmål imot.

Selv om mange på tribunen trodde at seieren var i lomma på 12-6, så ga ikke Marinko Kurtovics gutter opp. De svarte og rød kjempet seg sakte men sikkert inn igjen i kampen. Til pause var stillingen 13-9 etter at Arendal hadde scoret tre av omgangens fire siste mål. Arendal øynet et lite håp, ettersom at både Petter Øverby og Aleksander Børresen slet med skader denne kampen. Børresen ble lappet sammen og gjennomførte sin siste kamp i karrieren på en meget god måte. Den lange strekkjempen legger som kjent opp etter årets sesong.

Etter pause så håpet nok Arendal på en like god start som Elverum hadde i Sør-amfi etter sidebytte, men denne gangen var det også Elverum som kom best i gang. Tidlig kom de opp i en ledelse på seks mål og det virket som om ingenting kunne stoppe guttene fra skogen i denne kampen.

Kurtovic gjorde ofte taktiske grep bakover for å lure Elverumspillerne, men gang på gang viste både Josef Pujol og Tine Poklar at de var smartere enn forsvaret til gjestene. Begge spillerne kan se tilbake på en meget god finale og hele sju finalescoringer hver.

Utover i omgangen så klarte aldri Arendal å komme nærmere enn tre mål bak. Om varsellampene begynte å lyse, så gjorde Apelgren de riktige taktiske disponeringene underveis, sånn at både spillerne og resten av hallen skjønte at dette kom til å gå riktig vei. Mot slutten av kampen var det ikke den samme spenningen som det var de to foregående kampene, men det tror vi i klubben var helt greit for 2200 feststemte elverumsinger som gjorde en helt fantastisk jobb i gårsdagens kamp.