Tusen takk #7 Aleksander Børresen – Elverum

Tusen takk #7 Aleksander Børresen

Gjennom livet møter du mange ulike mennesker som du lærere å kjenne og som du får et forhold til. Under mine år i Elverum har vi vært mange ulike typer av spillere og mange ulikte typer av mennesker som sammen har skapt den vinnermaskinen som det nå har blitt.

Man prater jo ofte om at spillere kommer og går men klubben består, sånn er det jo heldigvis og ingen er uerstatlig.

Men når vi kommer til Aleksander som jo er det motsatte av meg selv; rolig, tenker alltid før han sier noe, en bauta som står der på hver trening og hver kamp gjennom ti år, så er jeg litt usikker hvordan den type spiller skal erstattes framover.

I Børresen får du en spiller som aldri syter, aldri setter seg selv foran noen andre. Får han 2 minutter på banen så tar han de og gjør det beste ut av det og spiller han 60 minutter som i Champions League-kampene mot Tatran Presov og Chekhovskie Medvedi så står han i det med sine 207,5 centimeter.

Spilllere som kommer opp i dag har sjeldent den tålmodigheten og lojaliteten til en gruppe og en klubb som det Aleksander har visst gjennom hele sin karier. Får man ikke nok spillertid direkt så er det feil på alt utenom det man selv kan påvirke.

Men den lange og utrolig snille gutten fra Hanstad har bare stått der år ut og år inn og sanket inn gullmedaljer like ofte som vi andre skifter strumpor.

Ofte ikke nevnt som den som har vært viktigst men heller en av de litt i bakgrunnen. For meg når jeg nå har blitt litt voksen og kan se litt bredt på ting så innser jeg at den type spiller som Aleksander er, er så vanvittig viktig for at en gruppe skal prestere.

Noen gang er man toppskårer, den andre gangen moralsk støtte til de som lyser på banen den dagen.

Uansett rolle har Aleksander alltid tatt den 100% og levert hver dag på jobben.

Jeg er utrolig takknemlig over at du har tatt den rollen i alle disse årene da jeg mener at det har bidratt masse til at prisskapet i klubben når er større en bankhvelvet til Sparebanken og at kulturen som finnes i klubben nesten kunne ha fått navnet Børresenkulturen.

Når du nå legger opp skal du virkelig kjenne stor stolthet over det du har levert og få har vunnet så mye med så mye stil som du har gjort.

Når vi kommer til høstens kamper skal du selvfølgelig få den store hyllesten som du fortjener infør det hjemmepublikum som vi sammen alltid har elsket.

Nyt av sommeren og kos deg med din familie.

En stor karriere stopper og jeg er deg evig takknemlig for alle de årene vi har spilt sammen.

 

//Kalle Bjørkman