Historie fredag:…mitt minne… Per Skarderud – A-lagsdebut 1969: – – Elverum

Historie fredag:…mitt minne… Per Skarderud – A-lagsdebut 1969: –

Fra Fylken til terningen Arena" bringer deg denne uken en historie om Per Skarderud.

Da Stein Berg var treneren vår for mer enn 40 år siden, hadde han noen kreative løsninger. Langturene i Svartholtet var ledd i en plan: Han meldte på hele laget til Femundløpet i 1968! Løpet var 27 km for seniorer og 18 km for juniorer. Jeg var junior. Store deler av norgeseliten i utholdenhetsidretter var påmeldt, inkludert langrenn- og skøytelandslagene. Den største attraksjonen var den australske langdistanseløperen Ron Clarke, med fersk verdensrekord fra Bislett. Vi dro oppover lørdag og installerte oss i hytte på Drevsjø. På Engerdalssetra var det storfest med Dizzie Tunes, og noen av oss ville vinne festen. Det ble en altfor kort natt før løpet! 18 km med hard stigning direkte fra start var i overkant for min dagsform, og jeg fikk krampe i begge beina. Stilen var langt fra elegant da jeg nærmet meg målområdet, nokså seint ute. Speakeren ropte ut startnummer og navn etter hvert som løperne nærmet seg mål, og da jeg kom gjallet det fra høyttalerne: «…men …DET ER JO EN JUNIOR»! Jeg fullførte – det gjorde ikke Ron Clarke!

Avslutter med en gedigen hyllest til Elverums håndballgutter som har vunnet sluttspillet for sjette gang på rad! En vanvittig prestasjon og Champion League deltagelse i boks for tredje året i rad. Jeg gir meg ende over og bøyer meg i «hatten»! Ser ut til at høsten og vinteren blir adskillig kortere med disse gutta på CL-parketten hjemme og ute i Europa. Vi gleder oss!!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg