Historie fredag:….mitt minne…. Erik Sjåtil – A-lagsdebut 1971: – Elverum

Historie fredag:….mitt minne…. Erik Sjåtil – A-lagsdebut 1971:

Vi finner en ny historie fra "Fylken til Terningen Arena" og denne gangen stopper vi opp litt ved Erik Sjåtil sitt minne:

Etter oppvekst i håndballmiljøet i Brandval, fem år som keeper for NTHI og deretter to år for Arild, flyttet jeg til Elverum i 1971 og fikk familie. Da hadde jeg egentlig tenkt å legge håndballen på hylla, men ble fristet av det spesielt høye nivået på målvaktene og ditto treninger. Jeg var vant til å konkurrere med en annen god målvakt, men i Elverum var det fire og fem! Slikt inspirerer, og samspillet spesielt med Jan Økseter og Per Flygind ga meg mye.
Jeg hadde to perioder til: Jeg var trener på midten av 70-tallet og sportslig leder i mange år på 90-tallet. Det aller hyggeligste minnet fra de to periodene var nok da vi vant sluttspillet i 1995 og samtidig tok bronsemedalje i serien.
Men jeg har også mange minner fra de yngre lagene, spesielt sammen med Arnulf Bæk, Gunnar Hofgaard, Bjørn Risberg og Dag Fornæss rundt det laget som vant Narvesenserien i 1991.

Erik Sjåtil gjorde en god jobb både som keeper og som trener på 70-tallet.
God helg alle sammen og kos dere med landslags-håndball i Terningen Arena!
Skrevet av
Hein Ekeberg