Sesongen fra A-Å – Elverum

Sesongen fra A-Å

Vi har oppsummert sesongen 16/17 fra A-Å!

A-Laget: For en gjeng, for noen spillere. Alle rundt A-laget har vært med på å ta nye steg opp mot toppen av Europa, sammen er vi sterkere enn noen gang.

Best: Mange har vært gode i år, men best har igjen våre supportere vært. Taigaen har vært helt fantastiske, og vi er evig takknemlige for det dere gjør for oss.

Champions League: Igjen får vi muligheten til å spille i verdens beste klubbturnering!

De andre: Om alle lag hadde gjort sitt beste og tenkt på seg selv, så kanskje de også hadde vært bedre sportslig!

Erik: Vår hardtskytende venstreback sier takk for seg i denne omgang, og setter snuten mot Danmark. Mors Thy er ny klubb for elverumsingen. Vi ønsker Erik lykke til med karrierens neste steg.

Flipp: Den kalde flippen over luggen(?) til Sven Erik Medhus i 2. ekstraomgang i finale nummer to var så kald at man kunne fryse vann til is.  Feiringen i ettertid har sosiale medier gitt terningkast 1.

Gullfest: Igjen ble det gullfest etter at seieren i sluttspillet ble sikret mot Arendal. Tidenes sesong ble kronet med like bra fest etter årets sesong.

Hamar: Assistenttrener Raymond Hamar fikk virkelig sin ilddåp under sluttspillet. 3 av 3 seire smakte nok veldig godt for mannen fra Hadeland.

Ivanscik: Tamas Ivanscik er kanskje det største europeiske stjernen som har vært i vår klubb. Ungareren hadde 1 ½ sesong i klubben og tok med seg tre titler. Fantastisk spiller som vi hadde i klubben i 2 år

Jobb: En stor takk til alle som legger ned en jobb i og rundt klubben. Vi ble igjen årets arrangør! Stor takk til alle som bidrar.

Kunstner: Vår eminente venstrekant André Lindboe har en teknikk som overgår de fleste andre spillere i ligaen. Selv om sesongen varierte i ligaspillet, så viser han gang på gang at han er god når det virkelig gjelder.

Ligagull: Med hele 40 poeng ble vi suverene seriemestre hele 9 poeng for BSK på 2.plass. Det er lenge siden et lag har vært så suverene i den hjemlige serien.

Montpellier: De franske storlaget var nære final4 i årets Champions League, men i Terningen Arena fikk de regelrett stryk av våre gutter. Sesongens beste kamp der vi banka et lag som er fullt av franske og slovenske landslagspillere.

Nederlaget: Tapet mot Haslum i cupfinalen svei skikkelig, etter å ha ledet hele kampen så røk vi i sluttminuttene. Veldig surt, men heldigvis tok vi den gjeveste tittelen til slutt.

Opprykk: Neste sesong kommer både Sandnes HK og Nøtterøy håndball på besøk. Vi gratulerer klubben med opprykk til det øverste nivået. Ned gikk Lillestrøm og St.Hallvard!

Pujol: Den svenske playmakeren var en klassesignering av Elverum. På sitt beste var det ingen andre spillere i ligaen som var i nærheten av mannen som også gjorde mange gode kamper i Champions League.

Quit: Vår fantastiske strekspiller Alexander Børresen valgte å legge opp etter årets sesong. Makan til klubblegende skal man lete lenge etter. Klubbspiller og en fantastisk fin fyr som vil bli savnet både på og utenfor banen.
Rekord: Med hele 8 poeng i Champions League så ble det ny poengrekord. Med litt tur kunne vi ha tatt oss videre, men både udyktighet og uflaks gjorde at vi ikke klarte det.
Spillerutvikling: Klarer du å nevne en stall i Norge som har utviklet hele stallen bedre enn Apelgren og Hamar så er du nødt til å begynne å juge.

Tradisjon: Å vinne gull har blitt en tradisjon i Elverum. 6.sluttspillgull på rad er veldig imponerende.

Ungdommen: Stiven Thorstensson, Sander Linderud, Emil Kehri og Alexander Mitrovic er alle spillere som har signert kontrakter som binder dem til Elverum. Vi er spente på hvor mange steg dere vil ta i fremtiden.
Vinnerskalle: Michael Apelgren er et funn for norsk håndball. Makan til vinnerskalle skal man lete lenge etter. Sammen med resten av teamet har det imponert alle i årets sesong.

Wattstrøm: Svensken som i alle år har slitt benken bak Lindboe, fikk sitt gjennombrudd borte i Champions League mot Medvedi. Dessverre for oss forlot David klubben i januar til fordel for barndomsklubben sin. Vi ønsker han lykke til videre i sin håndballkarriere.

X-faktor: Ett vinnerlag som Elverum har mye x-faktor i laget. Vårt siste tilskudd foran fjorårets sesong hadde definitivt det. Tine Poklar var en åpenbaring i en allerede solid tropp.

Yngres: Heldigvis har klubben en fantastisk yngresavdeling som tar godt vare på håndballungdommen i byen vår. Takk til alle som gjør en god jobb med barn og unge i klubben. Dere er utrolig viktige

Zzzzz, blir søvnig av lag som ikke velger å spille i Europa neste sesong, mangel på ambisjoner er trist for håndballen.…..
Ærlighet: Ærlighet varer lengst, sies det.

Øverby: Gruegutten Petter Øverby har levert varene i Elverum med seriegull og to sluttspillgull. Landslagsspilleren skal de neste årene spille for KIF Kolding.

Årets målvakt: Vår kaptein Morten Nergaard har truffet med alt i årets sesong. Ikke bare har han levert supert i de fleste kamper i ligaen og i Champions League, men han ble for første gang kåret til årets målvakt i ligaen. Veldig fortjent!

Tekst: Lasse Lundby