Elverum Håndball direkte til EHF Champions League gruppespillet (!) – Elverum

Elverum Håndball direkte til EHF Champions League gruppespillet (!)

Hardt arbeid og en enorm interesse har sikret Elverum Håndball gruppespill igjen!

Noen ukers ventetid er over for Elverum som etter å ha sikret sluttspillseieren mot ØIF Arendal og Norges Champions League plass, har ventet i spenning på om det ble direkteplass til gruppespillet. Nå har avgjørelsen falt hos EHF: Elverum går for 2. år på rad direkte til gruppespillet og skal spille i gruppe C/D.

Det ble klart etter at EHF i dag avgjorde hvilke at de 43 lagene som hadde søkt om å få være med som fikk delta i den prestisjetunge turneringen. Av 43 lag var det bare plass til 28 og spenningen har vært høy hos trener Michael Apelgren og resten av klubben foran avgjørelsen. Det sto mange gode lag i kø for å sikre seg plass, og Elverum har nok en gang fått direktebillett.

Det er et bevis på at sportslige prestasjoner, publikumsinteressen, dugnadsarbeidet og mye mye mer har klaffet for Elverum, og det befester dermed Elverums posisjon som Norges Håndballby!

Direkteplass til Champions League betyr at Elverum slipper kvalik og dermed er sikret gruppespill i den Europeiske turneringen for 3 år på rad. Det har med andre ord gått straka vegen for laget i svart og hvitt, som sist sesong blant annet imponerte med seier over den franske storklubben Montpellier i Terningen Arena og en sterk seier borte mot russike  Chekhovskie Medvedi og Slovenske TATRAN Presov!

Elverum er langt fra noen storklubb i denne sammenhengen. En klubb med et beskjedent budsjett i en liten by blant de dype skoger, skal nok en gang ut å kjempe med nebb og klør om Champions League poengene, mot store rutinerte lag med kjempebudsjetter. Vi vet at det er mulig, etter at Elverum forrige sesong luktet på avansement fra gruppespillet, og tok poengrekord med 8 poeng i gruppespillet.
I Elverum har vi trua, vi er evige optimister og med det løfter vi i lag!

Her er lagene Elverum kan møte i gruppespillet: (Trekning 30.juni)

Gruppe C/D

Ademar Leon (ESP)
HC Metalurg (MKD)
Skjern Handball (DEN)
Montpellier HB (FRA)
Kadetten Schaffhausen (SUI)
HC Motor Zaporozhye (UKR)
Besiktas JK (TUR)
RK Gorenje Velenje (SLO)
Elverum HH (NOR)
Chekhovskie Medvedi (RUS)
Dinamo Bucuresti (ROU)
Qualifier Group 1

Lagene som skal til kvalifisering og som får plass i C/D

Sporting Lisbon (POR)
Tatran Presov (SVK)
Cocks (FIN)
Alpla HC Hard (AUT)

De øvrige lagene som skal spille Champions League den kommende sesongen er:

Gruppe A/B

Telekom Veszprem (HUN)
Rhein-Neckar Löwen (GER)
HCVardar (MKD)
KS Vive Tauron Kielce (POL)
Paris Saint Germain HB (FRA)
THW Kiel (GER)
SG Flensburg-Handewitt (GER)
HC PPD Zagreb (CRO)
HBC Nantes (FRA)
FC Barcelona Lassa (ESP)
Orlen Wisla Plock (POL)
IFK Kristianstad (SWE)
Aalborg Handball (DEN)
MOL-Pick Szeged (HUN)
RK Celje Pivovarna Lasko (SLO)
HC Meshkov Brest (BLR)

Vi gleder oss til trekningen neste helg! Nå skal vi og hele Håndballnorge glede seg over at vi har fått direkteplass. For det er håndballbyen Elverum og Håndballnasjonen Norge som har begynt å befeste sin posisjon i Europa!