Historie fredag:….mitt minne….. Erik Andersen – A-lagsdebut 1972: – – Elverum

Historie fredag:….mitt minne….. Erik Andersen – A-lagsdebut 1972: –

Vi klinker til med et nytt minne fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena". Erik Andersen forteller:

Minnene er mange og gode.  Ett av dem var litt spesielt:  Jeg fikk gleden av å spille sammen med Per Graver da han var i Elverum. I en kamp i Elverumshallen måtte jeg på do midt under oppvarminga. Det var omkring 20 minutter igjen til kampstart da jeg løp ned i garderoben. Der satt Per Graver og tok seg en røyk!  Jeg turte naturligvis ikke si noe, for han var jo konge uansett! 
 
Kan legge til at «Arsen», som han ble kalt, tok på seg jobben som spillende trener i Elverum i sesongen 1981/82.  Han pendlet fra Oslo med «hjemmehjelp» av trioen Arnulf Bæk, Jan Cato Nabseth og Lars Magne Brataas. Disse var blant lagets beste i kampene. Men etter hvert ble det stritt for «Arsen» med all pendlinga, og han trakk seg som trener etter 7-8 kamper.  Det var vanskelige tider for klubben både sportslig og økonomisk, men er trener måtte de jo ha. Etter en del diskusjoner innad i laget mellom de nevnte tre, tok Jan Cato Nabseth på seg oppdraget alene.  «Arsens» exit løste seg derfor på en fin og kameratslig måte.
Til slutt er det lov å suge litt til på EHF Champions League-karamellen som ble vår klubb til del og direkte inn i gruppespillet for andre året på rad. En utrolig prestasjon og gratulerer Elverum Håndball Herrer!
God ferie til de som har det og nyt sommeren i fulle drag!
GOD HELG!
Skrevet av
Hein S. Ekeberg