Richard Hanisch: Skal bli moro å prøve noe nytt – Elverum

Richard Hanisch: Skal bli moro å prøve noe nytt

Da er det klart at Elverum signerer svensken Richard Hanisch og vi har snakket med 27 åringen som er storfornøyd med at han får spille ute i Europa for 4 år på rad!

Richard Hanisch, du har signert en 1.årskontakt med Elverum Håndball Herrer. Hva er det som gjør at du velge å signerer med Elverum?

Det skal bli artig å teste noe nytt, et nytt land igjen. Det blir jo å ta turen fra de svenske mesterne til de norske mesterne, en klubb med ambisjoner og så skal jo Elverum spille Champions League, og det er en av de største grunnene til at jeg valgte å signere med Elverum.

Hvordan tror du reisen blir i Elverum, i et lag som er forholdsvis nytt ute i Europa?

Det skal bli kjempemoro å få være med på den reisen og bidra, etter t jeg har vært med å spille ute i Europa 3 år på rad nå. Det blir jo mitt 4.år så jeg håper jo at jeg kan være med å bidra litt rutine og erfaring. Jeg vet ikke om jeg er gammel eller ung, men som en 27.åring som har spilt ganske lenge så håper jeg jo at det skal være med å bidra til å løfte Elverum enda lenger i år.

Du har fått godt med erfaring fra europeisk håndball etter både din tid i Hamburg men også i Kristianstad der du har spilt mot de største Champions League-lagene. Hva tror du den erfaringen vil ha å bety for Elverumstroppen?

Jeg håper å kunne bidra med noen små knep, som det kan være kjekt å ha på innerlomma i krevende kamper ute i Europa. Jeg er nok ikke kommet til Elverum for å «lære opp» noen, men jeg skal gjøre mitt for å bidra til at vi kan bli sterkest mulig som lag, ved å dele erfaringer og situasjoner man har opplevd.

Kjenner du til Elverum noe fra tidligere?

Jeg har hatt litt oversikt, men ikke mye. Det kommer mest av at jeg har hatt en del tidligere lagkamerater som har spilt for Elverum.
Jeg spilte med Josef Pujol i Hammarby, Nacor Medina har jeg spilt med, Leonell Ojala har jeg ikke spilt med, men han spilte en stund i samme by som jeg er fra så man har jo fulgt med, Henri Auer er også et kjent navn i så måte.

Har ryktene gått foran om Elverum som Norges Håndballby, og betydningen  publikumet og håndballen har i denne byen?

Jeg har jo blitt fortalt og forstått at Elverum er litt som Kristianstad er i Sverige, en by med stor interesse for håndball. Det synes jeg er veldig bra, jeg elsker at det er slik interesse rundt håndballen. Jeg har jo spilt for Hammarby og Hamburg også, det er også to lag med stor fanskare og mye liv slik som i Kristianstad. Jeg har ikke fått oppleve å spille i Elverum ennå, men jeg har hørt mye bra om det trykket!

Nå går ferden til de dype Østerdalsskoger i Norge. Hvordan blir det å flytte fra Sverige til Norge for å spille håndball?

Hehe, ja det blir jo noe nytt å flytte til «skogen» som de sier. Jeg skal komme for å spille håndball først og fremst også får man vel oppleve omverdenen med tiden. Først og fremst så blir det fullt fokus på håndballen, så får skog være skog.

Har du noen store forventninger til denne sesongen du nå skal gå inn i ikledd svart og hvitt?

Ja, jo. Jeg kommer jo til et lag som har vunnet serien og sluttspillet, så jeg har jo en forventning til at det er fokus på å ta det igjen. Jeg har jo selv fått være med å vinne to SM-gull, og det er jo klart at jeg kommer til Elverum for å vinne, alle vil jo det!

Det er mange i Elverum som ikke kjenner til deg så godt ennå, noen ord om deg selv.

Jeg er en playmaker/venstreback med godt blikk for spillet mener jeg selv, et okey skudd, godt samarbeid med mine medspillere.
Klubbmessig har jeg vunnet to SM-gull, spilt 2 år i Champions League, spilt finale i EHF-cupen med Hamburg.

Hva tenker du er din aller største styrke som spiller i et lag som Elverum, med forbehold om at du per nå ikke kjenner laget så godt, hva tenker du blir din oppgave i laget?

Jeg prøver å bidra med det meste, det kommer helt klart an på hva Michael Apelgren vil bruke meg til. Jeg fungerer både som playmaker og en halvdistanseskytter. Jeg er jo ikke en kjempehøy fyr, men jeg kan jo å skyte om jeg får muligheten, kan man vel si. Så får vi se hvordan vi legger opp løpet når oppkjøringen er igang.

Som du selv er inne på har du spilt med flere av svenskene som har vært i Elverum, så det er jo ikke ukjent at flere svensker har valgt å spille her. Det gjelder også Michael Apelgren som du nå skal spille under, hva tenker du om å få spille under en svenske trener i Norge?

Det er helt klart at det spiller en større rolle i mitt valg av klubb. Michael er en dyktig trener som jeg bare har hørt gode ord om. Jeg har fått et svært godt første inntrykk av han, etter et par møter og via telefon må jeg si jeg gleder meg til å bli bedre kjent med både han, laget og klubben.

Vi ønsker Richard Hanisch velkommen til Elverum og Norge!