André Lindboe i svart og hvitt også neste sesong (!) – Elverum

André Lindboe i svart og hvitt også neste sesong (!)

En gledens dag, en viktig brikke med videre!

Elverums lynving og triksekonge André Lindboe har bestemt seg for å fortsette i Elverum og signerte denne uken en ny 1.årskontrakt med Elverum Håndball Herrer. Det betyr at han får nye muligheter til å finte ut storspillere ute i Europa, ikledd svart og hvitt også neste sesong.

André Lindboe er opprinnelig fra Larvik, men har funnet seg godt tilrette i Elverum de ssite årene, etter at han kom til klubben i i Januar 2009. Over 8 år i svart og hvitt og forrige uke fylte han 29år, men har ingen planer om å gi seg, akkurat slik vi kjenner han fra banen.

Lindboe er en spiller som jobber hardt, og målrettet noe som også har gitt han muligheten på Landslaget, der han så sent som i januar 2017 var med å ta VM-sølv i Frankrike. I juni ble han også avgjørende for Norge- seier over Sverige under Gjensidige Cup i Elverum. Det bor fortsatt mye i gutten som har fylt både Elverumshallen og Terningen Arena med magi og sirkus gjennom sin til i klubben.

André er en spiller som ikke går av veien for å avgjøre viktige kamper, enten det er fra straffemerket eller fra knappest mulig vinkel på vingen, en maskin med bevegelse i kroppen og en klokkeren presisjon har gjort mang en kveld sur for både norske og europeiske motstandere oppgjennom årene.

Når André Lindboe ble spurt om hvorfor han ble håndballspiller svarte han følgende: «Spilte fotball og håndball i Halsen i Larvik. Jeg var veldig kynisk og tenkte at det vare lettere å nå langt i håndball. Da jeg var 15–16 år, skjønte jeg at jeg hadde talent, og da var det ikke noe mer å lure på.»

Vi kan nok alle være enige om at Lindboe tok det rette valget, og vi er selvfølgelig takknemlige for at han velger å fortsette i Elverum.
Etter sin resignering i 2014 var det klare mål fra Lindboe når Østlendingen spurte:
«Jeg trives veldig godt her i Elverum. Den tryggheten vi har i laget nå er viktig for meg. Vi har nå en plan om å komme oss ut i Europa, og derfor vil jeg fortsette«, sa han den gang.

Nå har Elverum funnet vegen ut i Europa, og Lindboe viser at han mener alvor ved å signere ny kontrakt. Han har bidratt svært mye til å løfte Elverum til Champions League, nå skal han få nyte av karamellen å sikte enda høyere.

Pr.28.0617 står Lindboe med 59 landskamper for Norge og har satt inn 96 mål.
Han har også en imponerende Champions League statistikk med og har sikret seg toppscorertittellen i Grundigligaen 2015/2016.

Titler med Elverum
Seriemester: 2013 og 2017
Cupmester: 2009
Sluttspillmester: 2012,2013,2014,2015,2016 og 2017
Toppscorer Grundigligaen «2015/2016: 148 mål på 22 kamper (101 spillermål – 48 på straffe).
Lindboe ble også Elverums toppscorer i Champions League samme sesong med sine 64 mål.

En liten målkavalkade:
Grundigligaen:
2016/2017: 100 mål
2015/2016: 148 mål

Champions League:
2016/2017: 42 mål
2015/2016: 64 mål

EHF Cup
2012/2013: 26 mål
2011/2012: 7 mål

EHF Cup Winner Cup
2010/2011: 31 mål

Sportslig utvalg jobber for tiden hardt med å sikre de siste brikkene før kommende sesong og de er fornøyde med Lindboes avgjørelse:

«Vi er kjempeglade for å ha med Lindboe videre i troppen! Hans erfaring fra norsk håndball og ikke minst internasjonalt gjennom landslag og Champions League er gull verdt videre, så dette er en viktig og riktig videreføring av et godt samarbeid. Han har erfaring og rutine, det trengs når flere unge er på veg opp og vi skal sveise sammen et godt lag som kan kjempe ute i Europa, ikke minst er han en del av Elverums ryggrad etter mange år i klubben.«, sier leder i sportslig utvalg Bjørnar Myhren til Ehh.no

På spørsmål om hva det betyr for framtiden og hvorfor André er så viktig for laget er trener Michael Apelgren klar:

«Det er viktig å beholde spillere som har vært med å skape Elverums framgangsreise. Han er en spiller som står for vår absolut viktigste og mest spesielle egenskap som klubb, han er en vinner som er best når det gjelder som mest. Det er den egenskapen vi synes er viktigst når vi ser på spillere, og der er han en viktig kulturbærer for det framtidige arbeidet» , sier en storfornøyd Apelgren etter å ha sikret nok en viktig brikke inn mot neste sesong.

 

André har betydd mye for Elverum gjennom mange år, vi gleder oss til mer sprell og vinnervilje kommende sesong!