André Lindboe: Jeg er klar for å levere mitt livs beste sesong i svart og hvitt! – Elverum

André Lindboe: Jeg er klar for å levere mitt livs beste sesong i svart og hvitt!

-Jeg skal gi alt jeg har!

André Lindboe blir i Elverum nok en sesong etter at han nå har skrevet en ny 1.års kontrakt med klubben. Det gleder en hel håndballby at en slik profil fortsetter i svart og hvitt. Vi har tatt en god prat med supervingen vår!

André Lindboe, du har lang fartstid i Elverum Håndball og nå velger du å ta nok en sesong i svart og hvitt. Hva er det som gjør at du velger å bli i Elverum?

Som du sier så har jeg lang fartstid i Elverum, jeg har vært i klubben i snart 9 år, så jeg er vel den som har vært der lengst sammenhengene,  i og med at Morten var borte en liten tur. Da sier det seg selv at jeg trives utrolig godt i Elverum, også er det jo klart at jeg alltid har ønsket meg en tur ut i utlandet, det har jeg aldri lagt skjul på. Jeg spiller hele tiden for å vinne og for å være best, og man har jo alltid lyst til å ta et nytt steg, og da er det jo ikke noe annet enn å reise til utlandet som gjelder for å få den muligheten, men det kom ikke i år. Så nå er det all inn for Elverum et år til, også får vi se hva som skjer videre når den tid kommer.

Du har jo fått oppleve mye sammen med Elverum oppgjennom årene. Hva er det du husker best fra din tid i klubben til nå?

Det er så utrolig mye! For meg startet det hele med Cupfinale-gullet i 2009, der jeg var bakspiller og fikk være med å bidra i min første sesong. Det er klart det er stort å få være med å ta klubbens første cupgull!
Det første seriegullet, ja rett og slett alle titler og det at vi kvalifiserte oss til Champions League og gruppespill.

Det å åpne Champions League- gruppespillet ved å slå Kadetten Schaffhausen borte, var elt vanvittig, Montpellier på hjemmebane likeså. Ikke minst alle de enkeltkampene hvor vi har tatt titler ligger som svært gode minner, selv om vi de siste 5-6 åra har gått inn å tatt Sluttspillgullet gang på gang. I Elverum er man blitt vant til å vinne titler, men man er også van til å være med på noe stort som nettopp det å slå Kadetten og Montpellier i CL. Man vet at man alltid vil være med på en opptur, og at man alltid strever etter å gjøre noe nytt for et norskt klubblag, hele veien.

Hva er det som er så spesielt med Elverum i dine øyne?

For meg så er det ALT vi har! Vi har fantastiske supportere, en hel by som støtter oss, står bak oss og hjelper oss med å komme videre. Ikke minst hele apparatet rundt Elverum Håndball, alt fra styret, trenere, oppmenn, dugnadsfolk, alt er rett og slett blitt veldig profesjonelt.

Mange år i Elverumstrøya gjør deg til en erfaren og rutinert spiller i troppen. Når andre spillere kommer og går er det viktig med spillere som kan utgjøre en ryggrad i troppen. Hva tenker du om å være en av ringrevene på laget?

Det er klart at jeg også blir mer og mer rutinert jo lengre jeg blir. Jeg har vært med på nesten hele reisen som startet med Sluttspillgullet i 2008 før jeg kom til Elverum. Det å få være med på hele den reisen som vi har fått oppleve det setter spor.

Jeg tror at de som er yngre vet jo hvem jeg er, de som er fra klubben og i nærområdet. Det betyr at jeg også kan bidra på andre måter med min kunnskap. Kanskje spesielt ovenfor den som står bak meg, som neste år er Stiven (Thorsteinsson). 17 år som har mye og lære men som er et kjempetalent. Jeg kan bidra med min kunnskap og hjelpe han opp og fram, med det jeg har av erfaring på området.

Vi vet alle at du gir alt når det gjelder, og vi vet også at du digger å ha Taiga`n i ryggen. Hva betyr det for deg å spille i en håndballby som Elverum?

Det betyr alt for meg, som er en publikumsspiller, jeg elsker å showe litt og greier. Når det står 18-18 og det er igjen 10 minutter, man scorer og ser det klikker for Taiga’n, da klikker det for meg også! Det er det beste jeg vet! Jeg har fått gåsehud mange ganger i Terningen Arena og det gir veldig mye til meg som håndballspiller, personlig når jeg vet at de er der og de støtter oss.

Du har fått oppleve Champions League i Elverum, og nå kommer eventyret til Elverum for 3.gang. Hva betyr det for deg å få spille i den gjeveste turneringen i Europa med et norskt lag?

Det betyr utrolig mye, etter 6-7 år siden sist et norsk klubblag var ute i CL. Også kommer vi, og vi gjør oss bemerket, for så å komme tilbake å bemerke oss enda mer forrige sesong. Vi vil hele tiden ta noen steg, det er det vi jobber for og kjemper for, alle har lyst til å dra i samme retning.

Det som er helt klart, er at den sesongen som kommer nå skal være min beste sesong, jeg skal gjøre alt jeg kan for at Elverum skal se en utgave av meg som ikke ligner «grisen»(!)

Rutine og erfaring er viktig, vi gleder oss over at André Lindboe tar nok en sesong i svart og hvitt!