Aleksander Børresen gjør comeback (!) – Elverum

Aleksander Børresen gjør comeback (!)

Skriver ny 1.årskontrakt med Elverum Håndball Herrer!

På tampen av forrige sesong kunngjorde han at han skulle legge skoene på hylla og legger opp som håndballspiller. Noen måneder har gått, og nå er det klart: Aleksander Børresen finner fram igjen skoene og tar en sesong til for Elverum!

En bauta i Elverum vender dermed tilbake, og blir å se ruvende på streken også neste sesong!

Aleksander Børresen er den spilleren som har lengts fartstid på A-laget i Elverums tropp nå, og han er den desidert mestvinnende Elverumsspilleren, om man tar med NM-gullet, Sluttspillgullene og Seriegullene han tok med Sandefjord før turen gikk til Elverum i 2006. Børresen tok en pause i 2008/2009 sesongen og tok en tur til Island, men har uavhengig av det fått være med å ta alle Elverums titler i nyere tid.

Sluttspillgull 2008,2012,2013,2014,2015, 2016 og 2017 (totalt 7 sluttspillgull med Elverum)
Seriegull 2013 og 2017 med Elverum
Cupmester 2009 med Elverum

I tillegg har han
2 NM-sølv med Elverum
1 NM-gull med Sandefjord
3 Seriegull med Sandefjord
2 sluttspillgull med Sandefjord
2 Champions League deltagelser med Elverum

Med sine 206 centimeter har Børresen ruvet høyest på banen i en årrekke, og vårt en klippe i forsvar hvor han med sin styrke og rekkevidde har nedsablet konkurrentene. Selv om forsvar kanskje har vært Børresens aller største styrke har han aldri gjort seg bort i angrep, den enorme rekkevidden har lurt selv den skarpeste forsvarsspiller og i samarbeid med gode medspillere har målene bøttet inn for Børresen.

Børresens pågangsmot og rutine har gjort han til en lagspiller av rang. Han har ofte stått som nr.2 i køen, men har til gjengjeld levert når han skal levere til det beste for laget. Det er nok ikke uten grunn at Børresen har vært med på å ta alle titler med Elverum, han har en stor eierandel i dem alle, som lagspiller, som forsvarsspiller og som angrepsspiller.

Børresen kan være den høyttravende forsvarsspilleren som blokkerer skudd, som sikrer Nergaard redninger eller som gir ordentlig juling til spillere i Champions League.
Han kan være den langbeinte angrepsspilleren som får tak på de umulige ballene, som velter seg inn i feltet og sikrer mål og straffe, eller som en kontringsspiller med lange skritt over banen til stor jubel fra publikum.
Men han kan også være den gode lagspilleren, som deler erfaringer på trening, som får opp humøret, som viser optimisme og styrke, som pusher sine medspillere, viser lojalitet og spenner musklene i glede over scoringer!

Aleksander Børresen har blitt en del av ryggraden i Elverum Håndball. Han har vist vinnervilje og pågangsmot, når knær og kropp har vært på randen til å si stopp har Børresen aldri gitt seg. Han har tatt 5 minutter, pustet tungt, gått ut på den banen og gjort det han kan best:
Spille håndball for Elverum Håndball Herrer!

Michael Apelgren er storfornøyd med at strekkjempen er med videre en sesong til:
«Børrensen står for noe som ikke er så vanlig i dagens idrett og det er noe vi alle virkelig elsker, å ha et sterkt brennende engsjement for klubben i sitt hjerte. Vi får inn mange nye i Elverum Håndball Herrer i år, og det var derfor en fantastisk at Børresen kjører på et år til for å sikre kontinuitet i vårt arbeid og dessuten beholde vinnerrutinene han kommer med etter alle sine titler.»

Mål de siste årene:
Champions League 2016/2017: 16 mål
Champions League 2015/2016: 10 mål
GRUNDIGligaen 2016/2017: 38 mål
Sluttspill 2016/2017: 11 mål
GRUNDIGligaen 2015/2016: 14 mål
Sluttspill 2015/2016: 10 mål
Cupen 2016: 8 mål

Navn: Aleksander Børresen
Spillernr: 7
Fødselsdato:30.08.1985
Posisjon: Linjespiller
Tidligere klubber: Elverum, STIF Håndball

Børresen hadde i utgangspunktet kontrakt med Elverum ut 2017/2018 sesongen, før han i vår valgte å legge skoene på hylla. Nå er han allerede tilbake og fullfører den opprinnelige planen.
Det viser som vi alle vet at Aleksander har et stort hjerte, hans kvaliteter har vært avgjørende en rekke ganger og forrige sesong vartet han opp med en rekke gode kamper, det tåler vi veldig godt å få se en sesong til!

Vi er veldig glade for at Aleksander blir med videre, og vi gleder oss til å se nr.7 hamle opp med Europeiske storspillere nok en gang når han nå går inn i sin 11.sesong med Elverum Håndball! Respekt!