Børresen: Reisen har betydd mye! – Elverum

Børresen: Reisen har betydd mye!

I svart og hvitt en runde til!

Han er over 2 meter høy, og har et halvt liv på håndballbanen. Han la skoene på hylla i vår, men allerede nå er han tilbake igjen. Aleksander Børresen har dratt opp ermene og begir seg ut i nok en sesong for Elverum Håndball, hans 11. i tallet!

Aleksander Børresen du la opprinnelig skoene på hylla etter sluttspillgullet i vår. Nå er du allerede tilbake med ny kontrakt med Elverum. Hva var det som skjedde, trenkte du bare et par måneder sommerferie? Eller hva er det som får deg til å komme tilbake så fort?

Nei, det har vel en direkte sammenheng med at klubben ikke har funnet en trygg strekspiller til slik de hadde håpet for å erstatte oss som har forlatt skuta.
Jeg sa til Nils at vi fikk holde kontakten gjennom sommeren, og om det ble krevende å finne noen så fikk vi se på muligheten for at jeg kunne bidra et år til.
Så da endte et slik. Jeg gleder meg kjempemye. Det er håndball som er moro å holde på med, så det skal bli moro å komme igang igjen.

Vi er sikre på at en hel håndballby nå gleder seg over at du har skrevet ny kontrakt og tar ned igjen skoene fra hylla. Hvorfor velger du å skrive under med Elverum igjen, og hva er det som er så spesielt med denne klubben i dine øyne?

Det er egentlig alt. Laget, trenerne, apparatet rundt og ikke minst publikum. Den steminga vi har her hjemme i Elverum, de tror jeg ikke du finner noe annet sted i Norge. Det er veldig spesielt å få lov til å spille her.

Med det faktum at du nå går inn i en ny sesong med Elverum betyr det at du starter din 11 sesong i svart og hvitt. Du må da ha fått være med på utrolig mye du som også er Elverums mest meritterte spiller?

Det er klart at hele den reisen som jeg har fått være med på betyr mye. Fra det begynte i Elverumshallen, turen over til Terningen Arena. Vi klarte å etablere oss i toppen, vi klarte å komme oss til Champions League, også ble det Champions League hvert år. Det å få ta del i alt dette har vært kjempegøy. Man får en veldig sterk tilhørighet til hele klubben. Når jeg ser tilbake på min karriere om noen år så er det nok det som kommer til å bety mest for meg, den reisen vi har hatt.

Vi vet jo alle at du har slitt litt med skader de siste årene, men du kommer deg tilbake og du gir enda mer. Hva er det for slags psyke som finnes oppe i hodet til Aleksander Børresen?

Selv om det er vondt så gjør jeg det jeg kan. Jeg snakker med meg selv, sier til meg selv at du får ikke gi deg nå, slutt å vær så pinglete! Også får jeg heller ha vondt etterpå. Jeg er med på et lag som er avhengige av at jeg er med, og da får man bare bite tenna sammen.

Til høsten banker Champions League på døra igjen i Terningen Arena,selv som klubbens mest meritterte spiller, hadde du trodd du skulle få oppleve dette på hjemmebane i Norge?

NEI, eller både ja og nei. Når jeg først kom til Elverum så var det jo et lag som var litt i oppstartsfasen for å ta klubben til noe stort. Det har vært en lang veg, men som vi har sett de siste 6 åra, så har vi vært best i sluttspillet, så når Champions League ble lagt til sluttspillet , så ville det nesten vært en skuffelse å ikke komme til Champions League. Det viser jo hvor store ambisjoner vi har som klubb.

Du skulle legge opp nå i vår, er den slik at du nå er klar for mer eller er dette siste sesong?

Nei, dette blir nok den siste. Sportlig utvalg får kanskje litt bedre tid til å finne en verdig erstatter, også skal jeg kline til et år til, ta med meg rutinen og hjelpe klubeben til nok en bragd håper jeg.

Nå får du jo også muligheten til å dele din erfaring og rutine med kommende arvtakere i klubben. Blant dem Kristian Krag Østed som skal inn å spille på strek som deg. Hva tenker du om å få være med å gi et siste bidrag til klubben før du pakker skoene på hylla?

Det skal bli moro å spille med nye spillere, de som på mange måter er i starten av karrieren. Så får man bare gå inn og gi tips der det trengs og prøve å være en lederfigur, være fair og arlig, samt prøve å bidra til at de trives og at de utvikler seg.

Det er kun noen uker igjen til sesongoppkjøringa starter og det venter en ny hard sesong for Elverum, Hva er din største drøm foran denne sesongen, som en avsluttning på karrieren din?

Den største drømmen hadde jo vært og ta gull i alt så klart. Det ville vært kjempegøy, men det er sluttspillet som teller mest. Det er der vi skal være best, så å avslutte med sluttspillgull er nok viktigst, men det er et godt stykke dit enda. I mellomtida så må vi jo ut å prester i Champions League igjen.
Det er det vi har kjempet om gjennom hele fjoråret, og vi skal ikke dit for å stå med lua i hånda. Vi får gå ut å smelle til og forsøke vinne hver eneste kamp!

Det venter jo en ny hverdag for deg denne sesongen også, som nylig har fått en ny liten krabat i familien. Hva betyr det nå fremover, du var jo klar over dette når du la skoene på hylla i vår?

Det er jo det å få kabalen til å gå ihop som er den største utfordringen. Familie, håndball og jobb skal gå ihop, nå har vi lagt en plan her hjemme på hvordan vi skal få det til, så det skal gå sånn vi ser det nå.
Så forhåpentligvis så får jeg nå litt mer tid til familien enn hva jeg hadde i fjor, mer tid med mor og barn. Det var en viktig del av den prosessen vi hadde før jeg skrev under, det at jeg tengte mer tid til familien. Det går i orden så dette skal nok gå ganske bra.

Vi ønsker Aleksander Børresen hjertelig velkommen tilbake fra en aldri så liten ferie. Vi gleder oss til å se lang rekkevidde, skyhøye blokker og vinnervilje på banen igjen til høsten!