Historie fredag: ….mitt minne…. Erik Stensrud – A-lagsdebut 1972: – Elverum

Historie fredag: ….mitt minne…. Erik Stensrud – A-lagsdebut 1972:

Et aldri så lite jubileum denne gangen med nytt klipp fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena". Historie nr. 100 blir Hamarsingen Erik Stensrud til del:

Jeg har svært mange gode minner, men kanskje ett som jeg husker bedre enn alle de andre. Det var en kamp i 1975/76-sesongen mot datidens store lag, Oppsal, i Trasophallen. De stilte med alle sine stjerner, Pål Bye, Roger Hverven, Allan Gjerde med flere. Sluttresultatet ble 17-17, og vi spilte en fantastisk kamp. Jan Økseter sto som en levende vegg i mål, forsvaret fungerte helt optimalt, og ikke minst ble det en stor kamp for egen del. Jeg mener jeg scoret sju fra venstrekanten, tre av dem praktisk talt fra «død vinkel». Første gang jeg hoppet og scoret fra «død» skrek Pål Bye «la`n gå, andre gangen sa han ingenting, og tredje gangen sa han «ta`n for f…!». Den siste satte jeg mellom beina hans få sekunder før slutt!
Ellers kan jeg si at vi hadde et flott kameratskap, alltid en fandenivoldsk innstilling og vinnervilje – kanskje i overkant noen ganger!

Erik kom til Elverum håndball foran 1975/76-sesongen. Han gjorde seg straks bemerket som strekspiller, men ble omskolert til kant og imponerte også der som en skytter fra spiss vinkel. Også i Elverums kamp mot landslaget i 1975 smatt Erik fram og scoret 4 mål fra kant og gjestene sperret opp øynene over hva denne karen presterte. Erik lot seg ikke stoppe selv om en ulykke kostet ham halve langfingeren!

For de som ikke vet det har Erik lang fartstid i Ham-Kam fotball som spiller, trener og i administrasjonen. Han ledet arbeidet med Briskeby-utbyggingen for Hamar Sportsanlegg, har hatt toppjobber i Adidas, Helly Hansen og Swix, samt daglig leder og markedssjef i Storhamar håndball i 2011. Han har aldri vært redd for å ta i et tak!

Men det er som håndballspiller Erik Stensrud har hatt sin største idrettskarriere. Han var i flere år en viktig og god strek- og kantspiller i eliteserien som nevnt og fikk med seg 9 sesonger i Elverum, en ungdomslandskamp og en A-landslagssamling.

Riktig god helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg