Elverum henter islendingen Thráinn Orri Jónsson (!) – Elverum

Elverum henter islendingen Thráinn Orri Jónsson (!)

Islending skal bidra med vikingkraft inn i Apelgrens tropp!

Laget til neste sesong er i ferd med å komme på plass, siste tilskudd til troppen er islendingen Thráinn Orri Jónsson, og kommer fra den islandske klubben Grótta, som holder til i islandske Seltjarnarnes.

Grótta røk ut i kvartfinaen i det islandske sluttspillet forrige sesong i møtet med FH Hafnarfjordur. Grótta spiller til daglig i den Islandske eliteserien.

Thráinn Orri Jónsson er først og fremst en forsvarsspiller, men evner også ha sette ballen fremover. I 2015/2016 sesongen gjorde han seg svært bemerket som defensiv spiller for Grótta, og var en av nøkkelspillerne i laget. Jónsson er født i 1993 og er dermed ikke gamel, men svært rutinert og dyktig melder islendingene selv. Det er nok ikke uten grunn at Michael Apelgren og sportslig utvalg har vært på leting etter en spiller med Jónssons kvaliteter, en bred tropp er alfa og omega med Elverums knalltøffe kampprogram, og vi er ikke ukjente i Elverum med islendingers generelle kraft og vinnervilje.

Jònsson har bakgrunn fra islandske yngres landslag, og var med i Islands bruttotropp i vår og har hele sin håndballkarriere til nå vært i Grótta, men ser nå etter å ta et nytt steg.

Det er ikke første gang Elverum henter islendinger. Blant annet har spillere som Ingimundur Ingimundarson (Islandsk landslagsspiller) og Sigurdur Ari Stefansson, og ikke minst trenere som Gunnar Gunnarsson, Axel Stefansson og Thorir Hergeirsson, som alle har vært med å bygge den klubben vi har i dag.

Nevnte Stefansson har tidligere sagt at Island har mye til felles med håndballkulturen i Elverum, det er kanskje derfor Thráinn Orri Jónsson nå vender nesa mot de dype Østerdalsskoger for å få noe av det samme han opplever hjemme på Island, samtidig som han helt klart vil bidra til flest mulig poeng i den gjeveste europeiske turneringen EHF Champions League!

«Jónsson er en stor og sterk linjespiller, med stort potensiale for utvikling. Han har et par år på streken, men er opprinnelig venstreback, en spiller som er dyktig i forsvar og passer rett inn i vår spillestil og tropp», sier Michael Apelgren.

Navn: Thráinn Orri Jónsson (Þránn Orri Jónsson)
Født: 12. juli 1993
Nasjonalitet: Island
Vekt: 108kg
Høyde: 204cm
Posisjon: Strekspiller
Mål på Island i 2016/2017: 84 seriemål på 27 kamper.

Vi gleder oss til å se Thráinn Orri Jónsson i svart og hvitt de neste sesongene. Det er bare å ønske han velkommen til Norges Håndballby!