Thráinn Orri Jónsson: Elverum er den perfekte klubben for meg! – Elverum

Thráinn Orri Jónsson: Elverum er den perfekte klubben for meg!

Skriver 2års-kontrakt med Elverum Håndball, "kan ikke vente med å levere"!

Vi har tatt en prat med klubbens nyeste signering Thráinn Orri Jónsson, islendingen er nylig blitt klar for Elverum og gleder seg til å møte nye utfordringer i Norges Håndballby!

Du har signert en kontrakt på 2 år med Elverum Håndball Herrer. Hva er det som fikk deg til å velge Elverum?

For det første har jeg jo hørt at Elverum vant serien og sluttspillet i Norge forrige sesong, og at de spilte i Champions League. Det er et godt steg for meg å gå fra Grótta hvor jeg spiller i dag til en klubb som Elverum. Det å få spille i Champions League betyr selvfølgelig også en hel del, det gir det lille ekstra. Elverum er et relativt få lag i den store sammenheng som får muligheten til å konkurrere mot de beste lagene i Europa, det er perfekt for meg på mange måter.

Kjente du til Elverum noe spesielt før du kom i kontakt i forbindelse med en overgang?

Det er klart jeg har fått med meg litt om Elverum oppgjennom. Når jeg hørte at Elverum hadde tatt kontakt med min manager, ble det selvfølgelig en tur inn på google og wikipedia for å finne ut enda mer. Jeg oppdaget at Elverum hadde hatt den islandske landslagsspilleren Igimundur Igimundarson på laget for noen år tilbake, da tenkte jeg at her er det muligheter, i tråd med det jeg visste om klubben fra før, men det var interessant å få et større innblikk i historien og klubben.


«Slik jeg ser det er Elverum den perfekte klubben for meg, ikke den største klubben i Europa, men et lag som kjemper om å bli det og som alltid jakter nye mål og tørr prøve noe nytt» –
Thráinn Orri Jónsson

 

Flere tidligere islandske spillere i Elverum har fortalt at håndballkulturen på Island er relativt lik den du finner i Elverum. Hva forventer du deg når du kommer til Elverum?

Jeg forventer meg å komme til et lag som har publikum i ryggen og som trener opptil to ganger daglig, som et profesjonelt lag i Europa. Island er lite og det er slik som det delvis er i Norge vanskelig å livnære seg av håndball, men jeg tror på enda større muligheter for en profesjonell hverdag i Elverum. Det skulle jo også bare mangle når man skal ut å spille i Europas gjeveste turnering.
Jeg må også forberede meg på en hverdag med mye mer reising enn på Island. Her har vi normalt en reiseavstand på 20-30 minutter til bortekamper, i Elverum hører jeg at det venter 8-9 timers bussreiser og ikke minst helgeturer i forbindelse med Champions League, det blir en helt annen hverdag for meg. I Norge håper jeg å kunne fokusere mer på håndball, få nye treningsmuligheter og en hverdag som er noe mer profesjonell.

Du har vært i den islandske bruttotroppen en gang, du har dermed fått lukte på landslagsmulighetene i tillegg til at du har en god bagasje med kamper i aldersbestemt landslag.
Hva er karrieremålet ditt og hvordan passer Elverum inn i dine planer?

Jeg synes selv jeg er en kvalitetsspiller og jeg tror mine muligheter for landslagsspill vil kunne bli større med Elverum. Elverum har en trener som legger opp en taktikk og et spill der strekspillerne er sentrale i spillet, det passer meg ypperlig. Det vil forhåpentligvis gjøre med til en bedre spiller både defensivt og offensivt med tiden. Slik jeg ser det er Elverum den perfekte klubben for meg, ikke den største klubben i Europa, men et lag som kjemper om å bli det og som alltid jakter nye mål og tørr å prøve noe nytt. Det skal i mine øyne gjøre meg til en bedre spiller og gi meg muligheten til å signere for større lag i fremtiden, jeg vil jo bli så god som mulig, og Elverum er den perfekte klubben for meg for å bli løftet opp til toppen av europeisk håndball.

Det skal sies at flere av de tidligere islendingene i Elverum synes det å se sin første elg i de dype norske skogene var veldig spesielt med å komme til Elverum. Hva er det du ser fram til når du nå velger Elverum og Norge, når det gjelder både håndball og det rundt?

Jeg ser fram til å få spille i Norge, det har jeg aldri gjort før. Men jeg har spilt mot en mann som jeg tror for tiden befinner seg i Kolstad, så det skulle vært artig å få møte han må banen igjen. Ikke minst skal det bli spennende å møte nye spillere og spilletyper jeg ikke har møtt før, og jeg håper og tror at Elverum også tenker det samme om meg og jeg skal gjøre hva jeg kan for å være en god spiller både på og utenfor banen, for å vise at jeg er en god og riktig signering.

Island og Norge er jo to ganske like land. Jeg trodde vi hadde det bare kaldt på Island, men de sier det er kaldere i Elverum, så det skal jo bli spennende, jeg får ganske noe mer sommer derimot. Vi har jo fjell og natur på Island også, men jeg er sikker på at jeg skal få oppleve ting jeg ikke har gjort før i Norge også.

Helt til slutt, kan du ikke si litt om deg selv som håndballspiller.

Jeg har spilt håndball siden jeg var rundt 6 år gammel, og jeg har spilt for det samme laget (Grótta) hele veien. Jeg har spilt på yngre landslag for Island, men jeg har ikke spilt strek hele tiden, jeg var venstreback i noen år. Det gjør nok at jeg har et håndballhode og evne til å se flere sider av spillet. Jeg vet hvordan det er å være utespiller, og det er nok en styrke som strekspiller å kjenne andre spilleres utfordringer og muligheter ute på banen på en litt annen måte enn om man har vært strekspiller hele livet. Utover det er jeg en blid gutt som liker nye utfordringer, så jeg gleder meg til å komme til Elverum.

Vi ønsker Thráinn velkommen til Elverum! Det er bare å sette igang med islandske kamprop og være klar for vikingtokt skal vi tro den islanske strekspilleren!