Historie fredag:….mitt minne…. Roar Gustavsen – A-lagsdebut 1967: – Elverum

Historie fredag:….mitt minne…. Roar Gustavsen – A-lagsdebut 1967:

Nytt minne fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena" og denne gang forteller Roar Gustavsen:

Et viktig minne fra min tid i håndballmiljøet i Elverum var bydelslagene og deres rolle, sportslig og sosialt. Dette var litt spesielt. Jeg husker bydelslagene som en viktig årsak til utviklingen av Elverum-håndballen på 60- og 70-tallet. Bydelslagene i Øverleiret, Nord-Leiret, på Gårderløkka og Hanstad utgjorde kjernen. I hver bydel var det også egne baner. På Hanstad sto gutteklubben Falk for bygging av egen håndballbane sammen med Hanstad Vel. Her ble det spilt mang en turnering i 60-årene. De fleste stjernene, landslagsspillere og andre, som ble fostret opp i Elverum på slutten av 60-tallet har spilt kamper på «Plassen», som «min» bane på Hanstad ble kalt. Bydelslagene var viktige for rekrutteringen til håndballen.

Legger til at 1966/67-sesongen var den andre Hovedseriesesongen i Norge og ble utvidet fra 8 til 10 lag. Elverum mistet en del sentrale spillere foran denne sesongen, men nye, unge spillere kom til på A-laget som målvakt Ole Martin Hermandsen og Roar Gustavsen. Dette året ble Rolf Lundberg skytterkonge med 107 mål (!).

Tirsdag denne uken var det premiere-trening i Elverumshallen og oppkjøringa til sesongen er dermed i gang. Sulteforet på håndball etter ferien som de var, så møtte 100 supportere (!) opp for å se nysigneringene og følge gutta i PIP-testen i hallen. Håndballinteressen i Elverum fornekter seg aldri!

GOD HELG!

Skreve av Hein Ekeberg