Historie fredag:….mitt minne….. Sixten Kjernlie – A-lagsdebut 1973: – Elverum

Historie fredag:….mitt minne….. Sixten Kjernlie – A-lagsdebut 1973:

Vi fortsetter ufortrødent videre med å bla i "Fra Fylken til Terningen Arena" og lar Sixten Kjernlie fortelle:

Jeg skulle hatt A-lagsdebuten min mot Kongsvinger i 1972/73-sesongen, og var både stolt og spent da jeg ble tatt ut. Debuten gikk imidlertid i vasken da jeg falt på isen og brakk armen lørdag før kampen! Stor fortvilelse og skuffelse, men ikke noe å gjøre med. I stedet ble det debut mot Stabæk høsten 1973,hjemme i Elverumshallen. Da jeg fikk komme utpå fant jeg min plass på linja, prøvde å bevege meg og finne posisjoner og hull i Stabæk-muren. Plutselig hører jeg det humres og klappes på tribunen uten at det hadde skjedd noe spesielt. Først når jeg ser meg rundt skjønner jeg hva som underholdt publikum: Jeg lå mellom back og ving. I forsvar sto Olaf Røe, som den gang spilte for Stabæk, på kant og Johan Steffensen på back, begge rundt to meter høye. Mellom dem sto jeg, 17 år og 1,69 høy. Publikum syntes det var moro, og jeg litt flau, men det gikk det også. Og et artig minne ble det i alle fall!

Kan legge til at Sixten har vært en drivkraft i Follo håndball i en årrekke. Under årsmøtet i mars 2015 gikk han imidlertid av som sportslig leder i klubben uten at det var noe dramatikk i det. Han mistet litt engasjement, nedrykket og den sportslige fiaskoen i 2014, satte sine spor og lufta gikk litt ut av ballongen, som han sa. Men han utelukker imidlertid ikke at han kan bli involvert senere. Men jeg elsker håndball, men pause er pause, sier Sixten Kjernlie.

God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein Ekeberg