Historie fredag:…..mitt minne ….. Bjørn Kulbulien – A-lagsdebut 1976: – Elverum

Historie fredag:…..mitt minne ….. Bjørn Kulbulien – A-lagsdebut 1976:

Neste mann i utklipp fra minneboka vår "Fra Fylken til terningen Arena", er Bjørn Kulbulien som forteller:

Det var under en kamp i Skjærgårdslekene. Jeg husker ikke hvilket lag vi spilte mot, men det var et godt Oslo-lag. Vi hadde Hans Dølbakken i mål, og etter at han reddet en opplagt målsjanse ropte han til skytter som var på vei tilbake i forsvar. Han snudde seg, og Hans kastet ballen til han. «Her, prøv en gang til», sa han. Oslo-spilleren skjøt en gang til, og Hans reddet igjen! Dølbakken var ikke bare en glimrende målvakt, han var litt av en spilloppmaker også!

Etter Bjørn sin overgang fra Hernes til Elverum i 1976 fikk han med seg 6 sesonger på A-laget. Hans første sesong var i Eliteserien, men laget slet da voldsomt i perioder. Bare 2 poeng etter 11 kamper sier sitt. Det gikk litt bedre i annen halvdel av sesongen, men tapet for Fjellhammer i avgjørende kamp for å unngå nedrykk endte med ett-måls tap 4- fire – sekunder før slutt! Uavgjort hadde holdt,men dette ble en trist sorti og 2. divisjon var et faktum.

1981/82-sesongen ble Bjørns siste som spiller. Sesongen etter tok han på seg ansvaret som lagleder for A-laget. Bjørn er nå pensjonist og følger laget sitt både på trening og i kamp.

GOD HELG!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg