Historie fredag:….mitt minne….. Dag Martin Bakken – A-lagsdebut 1975: – Elverum

Historie fredag:….mitt minne….. Dag Martin Bakken – A-lagsdebut 1975:

Vi fortsetter ufortrødent videre med historier fra minneboka "Fra Fylken til Terningen Arena". Denne gangen forteller Dag Martin Bakken om sitt minne:

I to sesonger hadde vi en storskytter på laget, Tom Feldberg. I en kamp fikk vi et frikast på overtid, og frikastet måtte gå direkte. Det dreide seg om uavgjort eller seier. Tom skjøt og scoret. Ellevill jubel, men kortvarig!. For dommeren, Øyvind Bolstad, dømte overtramp på Tom og annullerte scoringen. Dermed mistet vi ett poeng. Ekstra bittert, etter som vi rykket ned fra Hovedserien den sesongen med et «flaksmål» mot oss i siste sekund i siste kamp!

Verre kan det vel nesten ikke bli! Føles nok veldig bittert og urettferdig på samme tid der og da. Men sånn er idretten innimellom; nådeløs og hard!

Dag Martin fikk med seg mange sesonger på A-laget, men bebudet nedtrapping foran 1988/89-sesongen. Tapet av Dag Martin ble følsomt da han var en av de mest rutinerte spillerne på laget. Det var vanskelige tider i klubben og det endte med nedrykk til 3. divisjon denne sesongen med en 10. plass på tabellen av 12 lag. Det måtte tas grep og det var da Dag Vidar Hanstad kontaktet herrelagsutvalget og bad dem kontakte islendingen Thorir Hergeirsson. Resten er håndballhistorie!

God helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg