Elverum kapret uavgjort mot RK Zagreb i Strasbourg (!) – Elverum

Elverum kapret uavgjort mot RK Zagreb i Strasbourg (!)

Elverum viste styrke, og holdt trykket oppe i Frankrike.

Fredag kveld spilte Elverum Håndball Herrer sin første kamp i storturneringen Eurotournoi Handball Strasbourg. Her møtte Elverum kroatiske RK Zagreb, som om få uker skal ut å spille Champions League med de største lagene i Gruppe A.

Elverum startet kampen godt og hang bra med mot kroatene, lagene byttet på ledelsen og blant annet Kevin Gulliksen viste i første omgang fram hvorfor han er hentet til Elverum, men 5 nettkjenninger før pause, også André Lindboe på motsatt kant viste det han har gjort i flere sesonger. Nemlig at han vet å komme seg forbi forsvaret til Europeiske storlag.

Til pause sto det 14-15 til Zagreb, Håkon Ekren satte omgangens siste og alt var fortsatt helt åpent.

Vel ute i 2.omgang fortsetter lagene jaget, Zagreb får en liten luke til Elverum og ser ut til å kunne dra det hele godt i land, som et rutinert lag i Europa.

10 minutter igjen og stillingen er 20-25 til kroatene. Det ser mørkt ut for Elverum mot laget som snart skal ut i Champions League kamper mot blant annet Barcelona, Vardar og Nantes.

Elverum derimot har vist mot storlag tidligere at kampen ikke er over før fløyta går. Biter seg fast og begynner opphentingen, klokka tikker og tross at veien frem oppleves lang er det tydelig at Elverumsgutta vet og ikke gi opp, etter en liten og konkret timeout fra Michael Apelgren kommer Elverum tilbake og henter seg opp til 26-26.

André Lindboe varter opp med reduseringer når Zagreb forsøker seg på å dra ifra, 28-28 setter Lindboe og tiden ebber ut. Det blir uavgjort i Elverums første kamp utenlands denne sesongen, en sterk prestasjon å hente opp igjen en slik ledelse mot et så rutinert lag som RK Zagreb.

Kevin Gulliksen og André Lindboe blir Elverums toppscorere med 7 mål hver, en god dag for vingene i Steasbourg.

I morgen kveld venter franske Chambery SH for Apelgrens menn. Ingenting tyder på at Elverum er med for å leke!

Assistenttrener Raymond Hamar melder kort og greit fra Frankrike etter kampen:
«En sterk prestasjon mot ett verdenslag.
Selv om det er en forsesongskamp og man ska huske at de ofte lever sitt eget liv!
Vi er godt fornøyd med hvordan kontrings og ankomstspillet begynner å sitte, og Gulliksen/Lindboe er begge giftige her.
Generelt gledelig at vi kan rullere rundt uten at prestasjonene faller. Bra gjennomført match og vi gleder oss til neste kamp i morgen.»

 
KAMPFAKTA:
Elverum Håndball – RK Zagreb 28-28 (14-15)
Treningskamp
Eurotournoi Strasbourg
Elverums målscorere: Kevin Gulliksen (7), Andre Lindboe (7), Nikolaj Mehl (3), Håkon Bratvold Ekren (2), Kristian Krag Ørsted (2), Magnus Fredriksen (2), Tine Poklar (2), Thráinn Orri Jónsson (2), Aleksander Børresen (1)