Elverum møter Montpellier til turneringsfinale i Strasbourg i kveld (!) – Elverum

Elverum møter Montpellier til turneringsfinale i Strasbourg i kveld (!)

Kan Elverum få overtaket?

Elverum kom til Strasbourg for å finpusse på sesongformen sammen med flere Europeiske storlag, i kveld spiller de finale mot Montpellier i Strasbourg!
Med motstandere som Chambery Savoie og RK Zagreb i sin gruppe skulle Elverum få det tøft i franke Strasbourg, med vikingene fra Østerdalsskogen har hold hodet kaldt gjennom helgen og sikret gruppeseier!

Først sto RK Zagreb som motstander for Elverum. En kamp der Elverum hang med, men likevel lå bak mesteparten av kampen. Med ti minutter igjen var det 5 måls ledelse til Zagreb, men Elverum ga seg ikke og sikret uavgjort på tampen.

Lørdag kveld var det franske Chambery Savoie som skulle utfordres av vikingene fra Norge, det ble en nervepinende kamp der lagene byttet på ledelesen, men Elverum hadde stort sett et overtak kjennom kampen og hadde flere ganger 3 mål å gå på, på tampen sto Chambery med matchball men rotet den bort og Elverum sikret dermed en etmåls seier, dermed var poengene sikret og gruppeseieren var et faktum. Det ga finale og den spilles i dag mot gruppevinner i den andre gruppe, nemlig Montpellier!

Elverums erfaring med Montpellier vil nok stå printet inn i stein i Elverum i mange generasjoner framover, etter at Elverum vant Champions League kampen mot det franske storlaget i Terningen Arena forrige sesong. Montpellier fikk riktignok sin revansje i Frankrike senere i gruppespillet, men maken til opplevelse er ikke hverdags i norsk håndball, europeisk for den saks skyld.

I kveld får Elverum sin sjanse til å ta en ny skal. En seier til begge lag i to foregående oppgjør mellom lagene, gjør dette til en aldri så liten finale mellom lagene, hvem av dem er egentlig sterkest i møte med hverandre?

Montpellier er et storlag i Europa, med lassevis av Champions League erfaring. De har kommet til finalen i Strasbourg gjennom å slå La Rioja og Chekhovskie Medvedi. Elverum skal få en formidabel oppgave, men helga til nå og Elveurms bragder i Europa de siste årene gjør at spenningen stiger i Europa. Vi er sikre på at Champions League lagene fra gruppe C følger spent med på turneringen, de vil vite hva slags Elverum de kan møte denne sesongen i Champions League. Seier mot Montpellier kan få de andre europeiske storlagene til å skjelve en anelse i buksene foran CL-sesongen.

Tilbake til Montpellier! Her venter flere franske landslagsspillere og et lag som normalt sett skal slå Elverum på papiret. Med spillere som streken Ludovic Fabregas som neste sesongen går til Barcelona, vingen Michael Guigou, Melvin Richardsson, målvakten Vincent Gerard, Mathieu Grebille som scoret 70 CL-mål forrige sesong. Det er altså et bredt stjernegalleri som skal ut å møte Elverums relativt unge lag.

Det er Elverums vingespillere André Lindboe og Kevin Gulliksen som har satt standarden denne helga med høyt tempo og mange mål, det blir spennende å se om Montpellier klarer å hindre Elverum i å sette et høyt tempo. Elverum blir farlige om de får styre tempoet i kampen, og med et par skuddfarlige spillere på midten venter en skikkelig spennende finale i Frankrike kl 17:00 i dag.

En av verdens største enkeltturneringer skal avgjøres i kveld! Kan Elverum hamle opp med Montpellier på hjemmebane i Frankrike?
Følg kampen på vår facebookside. Vi oppdaterer live fra 16:45!

Kom igjen Elverum!