Historie fredag: ….mitt minne…. Dag Henning Andersen, A-lagsdebut 1976: – – Elverum

Historie fredag: ….mitt minne…. Dag Henning Andersen, A-lagsdebut 1976: –

"Fra Fylken til Terningen Arena" bretter ut sine sider nok en gang og vi presenterer Dag Henning Andersen med sitt minne:

Det var sommeren 1968, jeg spilte på 12-årslaget til Elverum, og vi skulle til Oslo for å være med i uoffisielt NM for 12-åringer. Håndballgruppa hadde egen buss, og Rolf Sætersmoen skulle kjøre oss. – Om dere kommer til finalen skal dere få overnatte på Ekeberg Camping, lovte han. Vi trodde på finale og tok med oss telt og sovepose. Og det klarte vi! Selv om vi tapte den, gledet vi oss til overnattingen, for det var stort for en gjeng med 12-åringer. Vi satte oss i bussen for å ta oss opp til Ekeberg, men så forsto vi etter hvert at vi var på Trondheimsveien, på vei mot Elverum! Da vi ba om en forklaring sa Rolf: – Je lyt hemmat åt bikkjen mine!
På Gjelleråsen måtte en av oss på do, Rolf stanset, og da gikk alle ut. Vi skulle ikke hjem! Vi holdt på vårt, og til slutt ga Rolf etter. Vi snudde, dro opp til Ekeberg, slo opp teltene våre og fikk den overnattingen vi var lovet! 
 
En herlig historie. 
 
Dag Henning fikk med seg mange sesonger med A-laget fram til og med sesongen 1987/88. Glad-gutten Dag Henning var en allsidig og leken idrettsgutt. Framhever kroppsbeherskelse som et viktig element i håndball og han drev med turn og ski fra han var liten gutt. Fikk han velge i dag, ville han nok valgt turn med de fasilitetene som er i Terningen Arena. Å slå salto var det morsomste han visste både i turn, på ski og i svømmehallen. 
 
Han har fem store utklippsbøker fra sin tid på håndballbanen. Han har mange gode minner som dukker opp når han sitter og blar og da gjerne sammen med gamle lagkammerater. Dag Henning er jo ingen storvokst kar, men fremhever spilleforståelse og hurtighet som sine sterkeste sider på håndballbanen. 
 
I dag er han bosatt på Hamar og har mange år bak seg i restaurantbransjen. Driver i dag Brødrene Jacobsen Vinbar i byen.
 
God hælj æille i hop! 
 
Skrevet av 
Hein S. Ekeberg