Historie fredag:….mitt minne…. Claus Wang – A-lagsdebut 1977: – – Elverum

Historie fredag:….mitt minne…. Claus Wang – A-lagsdebut 1977: –

Sesongen er i gang og vi fortsetter med historisk stoff fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena". Claus Wang har også en historie å fortelle:

Mitt beste minne er fra treningskampen i Elverumshallen i 1979 der vi møtte Partizan Bjelovar, toppklubb i Jugoslavia. De hadde halve det Jugoslaviske landslaget , blant annet Zvonimir Serdarusic, som senere ble trener for Kiel og som var tiltenkt rollen som trener for Norge før Robert Hedin kom inn i bildet! Trener for laget var Ante Kostelic, far til de senere kjente alpinstjernene Janica og Ivica Kostelic. Artig! 
Det ble dundrende 18-36 tap for oss, men veldig moro. De showet litt på slutten, blant annet med dette: Elverum i angrep, på tegn fra den jugoslaviske benken startet hele forsvaret deres å løpe i angrep, som om dommeren hadde blåst deres vei! Alle Elverumspillerne trodde dommeren hadde blåst og løp hjemover, unntatt Arne Steinsvåg, som hadde ballen. Han ble imidlertid veldig forvirret over hva som skjedde, gikk på mål, men for mange skritt, overtramp og skjøt utenfor. Stor jubel og latter på tribunen! 
 
Fornøyelig!
 
Claus Wang kom fra Herulf (Moss) foran 1977/78-sesongen og var i A-stallen fram til og med 1980/81-sesongen. Klubben var i denne tida i en vanskelig periode med dårlig økonomi og litt uro rundt laget i perioder. Laget rykket ned fra Eliteserien året før (1976/77) og det ble et langt løp i 2. og 3. divisjon fram til opprykk igjen i 1991/92. Ørkesløsheten var til å ta og føle på alle disse årene fram til da.
Men i dag er vi der vi skal være og vel så det! Norges ubestridte «håndballkonger» satser på nye titler gjennom gode relasjoner på og utenfor banen i 2017/18-sesongen. Heia Elverum!
God håndballhelg til dere alle!
Skrevet av
Hein S. Ekeberg