Uavgjort i serieåpningen mot Halden – Elverum

Uavgjort i serieåpningen mot Halden

Elverum-Halden 35-35.

Det var tydelig at dette var serieåpningen i starten av oppgjøret. Ingen av lagene klarte å sette forsvarspillet og allerede etter 8.30 hadde Halden satt inn sitt 5 mål. Elverum på sin side hang godt med. Spesielt høyrekant Kevin Gulliksen var frisk. Med tre mål innledningsvis sørget han for at stillingen var 5-4 i favør Halden. På motsatt kant hadde Lindboe også åpnet målkontoen for vertene.

Nevnte Lindboe ville jo ikke være noe dårligere enn Gulliksen, så da gjorde likeså godt lynvingen to kjappe scoringer etter at Nikolaj Mehl hadde utlignet til 5-5. Elverum hadde en bedre periode i denne fasen av kampen, og ledet 8-7 etter 13 minutters spill.

Magnus Fredriksen hadde også en god åpning av kampen med mange gjennombrudd. Etter 14 minutter fikk han sitt første mål i den hvite og svarte trøya etter å ha fintet ut hele forsvaret til Halden. Men selv om Elverum gjorde mye mål i starten, så hang Halden godt med. Victor Skillhammer hadde gjort 4 mål allerede etter 17. minutter og stillingen var 12-10 etter at Gulliksen lobbet inn en herlig ball over Haldens Rasmus Bech.

Etter at Jan Thomas Lauritsen tok timeout så satte Haldens gode kantspiller William Nygaard-Nilsen tre kjappe baller bak Morten Nergaard i målet til Elverum. Halden gikk i denne perioden fra å ligge under 13-10, til å gå opp i en ledelse 14-13 etter at Sander Torbjørnsen kopierte Gulliksen med en perfekt lobb over keeperen. Svak periode av de hvite og svarte fra skogen.

Richard Hansich fikk æren av å sette sin første ball i Terningen Arena etter 24:30 spilt. Den svenske bakspilleren utlignet til 14-14, men Trym Bilow-Olsen satte Elverum fort på plass igjen etter han satt inn nok en ledelse for Østfoldlaget. Gjestene fortsatte med det gode spillet, og Michael Apelgren så seg nødt til å ta en timeout etter 28 minutters spill. Halden ledet 17-14 på dette tidspunktet.

Halden gikk til pause på stillingen 19-16 etter at Trym Bilow-Olsen banket en ball bak Morten Nergaard. ‘

Det var Halden som fikk den beste åpningen av den 2.omgangen. Gjestene gikk raskt opp i en ledelse på fem mål og da gikk kaptein Morten Nergaard ut til benken for å bytte med Vegard Bakken Øien. Heldigvis for Elverum tar Magnus Fredriksen, Nikolaj Mehl og Kevin Gulliksen tak. Etter 8 minutter av den 2.omgangen lå Elverum under 21-23.

Elverum fikk en gyllen mulighet til å komme inn i kampen da Gabriel Setterblom fikk en utvisning. Men Elverum klarte faktisk å slippe inn hele 3 mål på disse to minuttene. Halden gikk opp i en ledelse på 5 mål og etter 11.minutter måtte Apelgren ta en timeout for å snakke med gutta sine.

Magnus Fredriksen reduserte med sin tredje scoring til 23-27 etter 13:30. Elverum fikk også muligheten til å spille i overtall etter at Kristian Stranden ble utvist i samme situasjon. Orri Jonsson satte også sin tredje ball i det han reduserte til 24-27. Halden fikk nok en utvisning i det de skulle bli fulltallige etter at Eivind Berg noe klønete pådro seg en utvisning for å slo bort ballen. Elverum lå under 27-28 etter at lagene ble fullt lag, og da var det igjen 13 minutter av kampen.

Halden og Lauritsen tok timeout med 9 minutter igjen å spille. Elverum lå på dette tidspunktet under 28-29 etter å ha kjempet seg inn i kampen. Kevin Gulliksen fikk æren av å utligne til 29-29 med bare åtte minutter igjen, men en veldig god Nygaard Nilsen sørget for at Halden igjen kom foran i målprotokollen.

Med bare 6 minutter igjen ledet Halden 32-31 etter at Sander Torbjørnsen hadde et lite show ute på høyrekanten. Heldigvis for Elverum er gode gamle Aleksander Børresen inne på linja, og han bruker rutinen sin i det han utlignet til 32-32. Like etter sørget en god Richard Hansich for at Elverum ledet med bare 4 minutter igjen. Svensken var virkelig god i slutten av den 2.omgangen.

Selv om publikum trodde at Elverum skulle ta dette med ledelse rett før slutt, så ga Halden ikke opp. To raske mål plutselig var det Halden som satt med matchballen med under tre minutter igjen.  Begge lag scorer hver sin gang før Håkon Ekren sørget for at Elverum ledet med 1 mål med bare minuttet igjen å spille

Det siste minuttet var like dramatisk som resten av kampen. Trym Bilow-Olsen sørget for at Halden reduserte med bare 30 sekunder igjen å spille. Elverum hadde muligheten til å vinne, men de svarte og hvite klarte ikke å avgjøre kampen i siste sekund og dermed endte kampen 35-35.

Kampfakta:

Elverum-Halden 35-35 (16-19)

Tilskuere: 1592

Mål Elverum: Håkon Ekren 2, Kevin Gulliksen 8, André Lindboe 3, Tine Poklar 2, Alesander Børresen 3, Thrainn Jonsson 4, Nikolaj Mehl 3, Magnus Fredriksen 3, Richard Hansich 7,

Toppscorer Halden: William Nygaard-Nilsen 9mål.