Torsdag starter eventyret igjen! – Elverum

Torsdag starter eventyret igjen!

Kadetten Schaffhausen første utfordrer for Elverum i EHF Champions League

Endelig er det igjen duket for verdens vakreste turnering for Elverum håndball. Vi skal for 3. året på rad inn i verdens tøffeste turnering. Vi skal måle krefter mot Skjern(Danmark), Kadetten(Sveits), Dinamo Bucuresti(Romania), Rk Gorenje Velenje(Slovenia) og det spanske storlaget Abanca Ademar Leon. I første runde reiser vi til Zurich for å spille mot den sveitsiske mesteren Kadetten Schaffhausen.

I årets sesong har sveitserne store ambisjoner om å komme seg videre i Champions League, med et budsjett som vi bare kan drømme om så har vertene fått tak i en rekke gode spillere som Elverum må forsøke å stoppe med kløkt og innsats. Den store stjernen hos vertene fra Sveits er den ungarske midtspilleren Gabor Csaszar. Den 33-årige playmakeren har tidligere spilt i store klubber som PSG og Veszprém og er tett opp mot verdensklasse.

I målet har Kadetten to rutinerte og gode målvakter. Nikola Marinovic har rundet 40, men er fortsatt en meget god keeper. Sist lagene møttes ble han skutt ut av målet av målkåte elverumsinger, men denne gangen er han nok meget revansjesugen. Deres førstemålvakt er nok Kroatiske Ivan Stevanovic. Landslagsspilleren har vært med i en rekke mesterskap for sin nasjon, blant annet var han med i OL i Rio i 2016.

En annen kjenning for oss som er glad i norsk håndball er svenske Christoffer Brannberger. Linjespilleren som har en fortid i blant annet Runar og Haslum er en spiller som kriger voldsomt for laget sitt. Svensken uttalte nylig at Kadetten ikke kommer til å undervurdere Elverum, noe han mente at de gjorde i forrige møte mellom lagene. Den gangen vant Elverum etter at Luka Mitrovic satte inn vinnermålet i aller siste sekund.

Sveitserne har også meget gode spillere i blant annet polske Szyba på høyrebacken, Liniger ute på venstrekant og 202cm høye Ostroushko på venstreback. Sveitserne er nok hakket vassere enn hva de var for 2 år siden.

For Elverum blir det superviktig å snu den litt dårlige opplevelsen mot Halden til en god opplevelse denne her gangen. Elverum har mange spillere som er nye, men de gamlegutta er nok mer enn klare for å få de inn i den gode rytmen de de må ha for at laget skal vinne kamper. Michael Apelgren har også uttalt at laget ikke er med for å lære, men for vinne. Herlig!

Vi gleder oss til første kamp mot Kadetten.

Heia ELVERUM!!