Historie fredag: Lars Tore Ronglan – A-lagsdebut 1978: – – Elverum

Historie fredag: Lars Tore Ronglan – A-lagsdebut 1978: –

Nye muligheter fra minneboka "Fra Fylken til Terningen Arena" og Lars Tore Ronglan gir oss denne historien:

Da jeg flyttet til Elverum i 1977 ble jeg raskt slukt inn i G16 med A-lagsmålvakt Erik Andersen som trener.  Jeg husker høsten 1977 som det var i går: Fenrik Andersen kom i grønn uniform med beret`n på snei rett fra Terningmoen og ledet treningene med stor autoritet: «Kjør kula fra sump til sump, gutter».  Ikke lenge etter fikk jeg muligheten til å hospitere i A-lagsstallen og sugde til meg lærdom av lagkammerater som steinkaster Roar Nyberget og legendariske Arnulf Bæk, med OL-deltagelse på CV`n. Stort for oss unggutta! Som spillende trener var Arnulf et forbilde som bidro sterkt til at jeg satset så mye som jeg gjorde på håndballen.  Hans utsagn «husk gutter – intet tre vokser inn i himmelen» ga liten anledning til å hvile på laurbærene.
 
Lars Tore (16) kom inn i A-stallen underveis i sesongen 1977/78. Elverum endte midt på tabell i 2. divisjon denne sesongen og trenerne valgte å bruke de yngre spillerne for å bygge disse opp istedet for å overtale spillere som egentlig hadde gitt seg.
For de med flest landskamper som har spilt for Elverum så havnet Lars Tore nest øverst på lista med sine 91 landskamper og 145 mål. Sterk prestasjon!
I det sivile er Lars Tore Ronglan (56) norsk førsteamanuensis og leder for Seksjon for Coaching og psykologi ved Norges idrettshøgskole. Han tok doktorgrad ved NIH i 2000 med avhandlingen «Gjennom sesongen. En sosiologisk studie av det norske kvinnelandslaget i håndball i og utenfor banen».
Lars Tore er i år valgt som rektor på NIH for perioden 2017 – 2021.
God helg til dere alle!
Skrevet av
Hein S. Ekeberg