Bækkelaget står for tur søndag kveld – Elverum

Bækkelaget står for tur søndag kveld

2.serierunde i Eliteserien

Etter tapet i sveits har ikke troppen til Apelgren muligheten til å deppe. Allerede i dag møter de fjorårets sølvvinner Bækkelaget til dyst i Bækkelagshallen i Oslo. De gule og blå fra Oslo innledet sesongen med å ta seg videre i Europa-cupen og de vant første seriekamp hele 30-24 mot nyopprykkede Sandes.

Laget har hatt noen utskiftninger fra fjorårets sesong. Som kjent har Kevin M. Gulliksen flyttet fra hovedstaden til håndballbyen Elverum. Gulliksen har hatt en forrykende start på årets sesong for de svarte og hvite. Spesielt mot Kadetten på torsdag var han virkelig god med sine 8 mål og en rekke gode aksjoner i returløpet og i forsvar. Det blir spennende å se hvordan lysluggen spiller på sin gamle hjemmebane i kveld.

Bækkelaget mistet også sin største stjerne i Magnus Rød. Den unge høyrebacken som virkelig fikk sitt gjennombrudd i fjor dro til den tyske storklubben Flensburg i sommer. Bækkelaget har hentet inn Anders Orning som erstatter, i tillegg har de klubbspilleren Emil Sundal som bekler den posisjonen. Sundal er en spiller som på sine beste dager kan skyte mål fra 10-11 meter.

Uten disse nevnte to spillerne har Bækkelaget mistet stortalentet Kristian Sæverås til Sverige og deres mangeårige kaptein Anders Tverdal har lagt skoene på hylla. Her har gode erstattere kommet inn. I mål har de hentet Fetsund-gutten Henrik Ruud Tovås. Keeperen som de siste sesongene spilte i tysk håndball har også en fortid i Haslum. Rutinert målvakt som danner keeperpar med svenske Emil Jungman. På kanten har de hentet den tidligere falk-spilleren Tormod Hauane. Den raske kantspilleren er en god signering for laget fra Ekeberg i Oslo. I seriepremieren nettet han hele 10 ganger.

På linja har Bækkelaget Kristian Rammel som er den eneste spilleren i BSK som matcher størrelsen til Elverums strektrio. Rammel er over to meter høy og har de siste årene utviklet seg til å bli en veldig god håndballspiller.

Rutinerte Nikolay Hauge tar sin vante plass som bakspiller for dagens verter. Den temposterke bakspilleren har tidligere gjort livet surt for både Elverum og Nergaard i buret. Viktig at denne spilleren blir stoppet i ankomst- og kontrafasen til Bækkelaget. Utenom de nevnte spillerne har de Emil Nedregård på høyrekant som også er en god spiller de gangene han har dagen.

For Elverum så har nok fokuset på fredag og lørdag vært forsvarsspillet. I begge de obligatoriske kampene har de sluppet inn 35 mål eller mer, noe som gjør det svært vanskelig å vinne håndballkamper. Mot Kadetten så møtte de et veldig godt lag, men det skal fortsatt være mulig å stoppe noen flere baller. Kaptein Morten Nergaard har tatt på seg litt skylden i dette, så vi får håpe at den nygifte 30-åringen finner tilbake til godt gammelt slag i morgen.

Vi går selvsagt for seier. Avkast er 18:00 i Bækklagshallen.

HEIA ELVERUM!