Klare for kvartfinale i cupen! – Elverum

Klare for kvartfinale i cupen!

Slo ut Halden og sikret avansement.

Elverum Halden 33-29(15-15)

Det var keeperne som kom best i gang i den tempofylte starten av kampen. Både Morten Nergaard og Rasmus Bech hadde tre redninger hver i løpet av de fem første minuttene, men det var allikevel Halden som tok kommandoen. Minuttet senere ledet gjestene 4-2 etter at både Kevin Gulliksen og Magnus Fredriksen hadde gjort noen enkle feil.

 

Heldigvis for Apelgren og Elverum hever Fredriksen seg etter en litt svak start. Med to kjappe mål er hjemmelaget bare målet bak Halden etter 8 minutter. Tine Poklar ble noe klønete utvist like etter målet til Fredriksen, men de svarte og hvite kom seg fint unna den perioden med 0-0.

 

Kevin Gulliksen satte sin første ball i mål på en kontring etter veldig godt forsvarsspill av Elverum. Målet til Elverum var utligningen til 7-7, og da var det spilt 13:45 av oppgjøret i Terningen Arena. Uheldigvis for vertene svarer Halden direkte, ikke bare en gang, men to. William Nilsen Nygaard fikset en ledelse på to mål for gjestene.

 

André Lindboe sørget for at Elverum gikk for første gang opp i en ledelse i kampen. Etter 18 minutter satte vingen inn sitt 4.mål i kampen i overtall. Elverum ledet 10-9, før Nilsen-Nygaard utlignet fra meget spiss vinkel etterpå.

 

Elverum klarte ikke å tilrive seg overtaket i 1.omgangen. Selv om hjemmelaget hadde en del gode muligheter så slet de veldig med å stoppe Trym Bilow-Olsen. Den midtre bakspilleren til Halden herjet tidvis med Elverum. Halden ledet 13-11 etter 23 minutter. Også Danske Rasmus Bech hadde en veldig god omgang i Haldens mål.

 

 

Halden ledet på det meste med tre mål i den første omgangen, men heldigvis for Elverum satte både Tine Poklar og André Lindboe inn hvert sitt mål. Dermed var Elverum bare målet bak etter 25:30 spilt. Håkon Ekren fikk æren av å utligne til 14-14 etter en meget god finte utover i banen, men Victor Skillhammer tok en fin revansje i det han satte inn 15-14 til Halden like etterpå.

 

1.omgang ender 15-15 etter at Kristian Krag Ørsted satte inn omgangens siste mål.

 

 

Det var Halden som begynte den 2.omgangen best.  Med tre scoringer på 2 minutter så ledet gjestene plutselig 18-16, etter at Lindboe satte inn ett sikkert straffekast. Tine Poklar reduserte til 18-19 etter 5 minutter av omgangen. Halden var gode til å kjøre tempo i starten av omgangen.

 

Andrè Lindboe fikk æren av å utligne fra straffemerket etter 8:20 spilt. Lindboe hadde satt alle sine straffer på dette tidspunktet og han var en viktig bidragsyter til at stillingen var 20-20. Like etter satte han likeså godt sitt 8. mål i det han førte hjemmelaget opp i ledelsen.

 

Elverum hadde en gyllen mulighet til å gå opp i en ledelse på to mål etter at Morten Nergaard reddet en ball fra Bilow-Olsen, men Ørsted klarte ikke å overliste Rasmus Bech i målet til Halden. I stedet var det Halden som utlignet til 23-23 etter godt spill. Minutter senere fikk de igjen muligheten til å lede med to mål. Å for en scoring Elverum vartet opp med på dette tidspunktet. Kevin Gulliksen tar ballen på spiss vinkel og kjører en lekker flyver til Magnus Fredriksen som enkelt satte ballen i det åpne målet. Herlig mål av Fredriksen.

 

Elverum fortsatte å kjøre på. Etter 16 minutter var hjemmelaget oppe i en ledelse 27-23, og igjen var det unggutta som gjorde det. Både Magnus Fredriksen og Kevin Gulliksen satte hver sin ball bak Rasmus Bech. Bakover fortsatte Nergaard å redde baller fra Haldens storskyttere.

 

Halden la seg ikke av den grunn. To kjappe mål av Bilow-Olsen gjorde at Halden igjen var inne igjen i kampen. Heldigvis klarte Richard Hanisch å sette ballen sikkert i mål etter et godt fremspill av André Lindboe.

 

Med bare 8:30 igjen å spille satte Thrainn Jonsson inn sin første scoring for kvelden. Målet sørget for at Elverum ledet 29-26 over gjestene fra Halden. Elverum fikk en gyllen mulighet til å slå den berømte spikeren i kista, noe de også klarte. Morten Nergaard polte skuddforsøket til Victor Skillhammer med bare 5 minutter igjen å spillee. Uten målvakt i målet så hadde Nergaard en enkel oppgave å sette ballen i det tomme målet.

 

Halden ga seg ikke, og igjen fikk bortelaget satt inn to raske baller, men Magnus Fredriksen ville virkelig til kvartfinalen i cupen. Igjen fintet den smidige midtbacken seg igjennom forsvaret til Jan Thomas Lauritsens mannskap.

 

Med 1:30 igjen avgjorde en for kvelden en meget god André Lindboe kampen. Med fire mål opp med så kort tid igjen var det ikke tvil om hvem som kom til å stikke av med kampen. En tøff og spennende kamp der Halden ga Elverum match helt til døra.

 

 

Kampfakta: 4.Runde NM.

 

Elverum-Halden 33-29 (15-15)

 

Tilskuere: 937.

 

Mål Elverum: Håkon Ekren 1, Kevin Gulliksen 4, André Lindboe 8, Tine Poklar 4, Alesander Børresen 3, Thrainn Jonsson 1, Nikolaj Mehl 2, Magnus Fredriksen 5, Richard Hansich 2, Kristian Krag Ørsted 1, Jonas Burud 1, Morten Nergaard 1.

 

Toppscorer Halden: Trym Bilow-Olsen 8 mål.